Germania reintră parțial în izolare. Decizia prin care se impun noi reguli a fost luată miercuri și presupune închiderea barurilor și restaurantelor până la sfârșitul lunii noiembrie. Guvernul german si landurile au convenit miercuri sa reimpuna o izolare partiala – de la 2 la 30 noiembrie -, prin inchiderea barurilor si restaurantelor, potrivit Reuters.

De asemenea, numai magazinele care respecta distantarea sociala vor fi autorizate sa functioneze in continuare.

Angela Merkel a avertizat marti ca sistemul de sanatate al Germaniei ar putea atinge curand un punct-limita, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat a Germaia va ajunge probabil la 20.000 de noi infectii pe zi pana la sfarsitul saptamanii.

În Germania, Târgul de Crăciun de renume mondial din Nürnberg, care atrage aproximativ 2 milioane de vizitatori, a fost anulat anul acesta.

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 se răspândește în toată Europa și în mai multe țări apare îngrijorarea cu privire la sustenabilitatea sistemelor de sănătate, în timp ce infectările cresc. După dificultățile prin care au trecut multe state europene, cu spitalele la un pas de colaps, problema apare din nou, atât din punct de vedere tehnic, cât și de personal.

Lipsa personalului din spitale devine una dintre principalele probleme în îngrijirea pacienților cu coronavirus din Germania, unde numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă s-a dublat în ultimele două săptămâni. Există suficiente paturi și ventilatoare suplimentare în unitățile de terapie intensivă, dar medicii se tem de lipsa de profesioniști pentru îngrijirea pacienților.

În unitățile de terapie intensivă există în prezent 1.362 de pacienți cu coronavirus, dintre care 622 necesită ventilație asistată. Germania a înregistrat 11.409 infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, comparativ cu 6.868 în urmă cu o săptămână, potrivit datelor RKI actualizate la miezul nopții trecute. Numărul total de cazuri pozitive, de la prima contagiune anunțată în țară la sfârșitul lunii ianuarie, se ridică la 449.275, cu 10.098 de decese, 42 în plus în ultima zi.