O nouã poveste impresionantã le-a fost prezentatã telespectatorilor asearã, de cãtre Sandra Stoicescu, în cadrul seriei zilnice a campaniei Ajut eu!, de la Antena 1. Este vorba despre Eduard Iordache, un tanãr de 26 de ani, cãruia i s-a schimbat complet viaţa, în urma unui accident rutier grav. În drum spre casã, într-o curbã, s-a izbit frontal cu un tir. Au urmat 33 de zile în care a fost în comã, iar faptul cã s-a trezit a fost o minune atât pentru familia lui, cât şi pentru medici.

În urma accidentului şi-a pierdut un picior, iar celãlalt, din cauza rãnilor grave, nu îi va mai fi de ajuns ca sã mai poatã merge vreodatã. Cu o forţã şi o voinţã de care nici el nu credea, pânã la accident, cã este în stare, Edi şi-a gãsit puterea sã creadã cã va merge din nou. Va avea nevoie de multe şedinţe de recuperare şi, cel mai important, de o protezã ce îi va reda speranţa la o viaţã normalã.

Acest accident este cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla!

Asearã, un alt bãrbat greu încercat de viaţã i s-a alãturat lui Edi şi a fãcut un apel cãtre români sã-i întindã acestuia o mânã de ajutor. Fostul rugbist George Baltã, accidentat pe teren în urmã cu 13 ani şi cãruia medicii i-au spus atunci cã nu va trãi mai mult de 3 ore a înfruntat soarta şi a venit în platoul Ajut eu! sã îi demonstreze lui Eduard cã o voinţã de fier şi credinţa sunt mai presus de orice. „Lui Eduard îi spun sã se gândeascã la faptul cã i-a rãmas cel mai de preţ dar, viaţa. Mie mi s-a schimbat viaţa foarte mult, în bine. Acest accident este cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla! Preţuiesc altfel viaţa!”, a povestit George, completând: „ştiu cã cel mai mult îţi doreşti sã conduci din nou. Şi eu conduc de patru ani de zile şi mi-a dat o independenţã foarte mare. Poţi sã conduci din nou tirul, un picior, un accident nu te poate ţine în loc. E important sã crezi în tine, viaţa nu s-a terminat la un picior amputat sau la un cãrucior cu rotile!”.

Pentru a-şi putea relua cursul vieţii, Eduard are nevoie de un o protezã. „Dupã mãsurãtori, dupã toate lucrurile pe care le-au constatat medicii, sunt douã variante: una de 8.500 de Euro şi cealaltã de 36.000 de Euro!”, a povestit Sandra, care a fãcut un apel cãtre telespectatori sã intre pe platforma www.ajuteu.ro şi sã îi redea lui Eduard speranţa unei vieţi normale.

Campania Ajut eu! continuă, iar telespectatorii Antenei își pot pune o dorință sau pot împlini chiar ei o dorință pe ajuteu.ro. De asemenea, timp de 26 de zile, aceștia vor putea urmãri cum zi de zi alte şi alte dorinţe vor prinde viaţã. În fiecare zi, de la ora 18:50, înainte de Observatorul orei 19, Sandra Stoicescu le va prezenta telespectatorilor unele dintre cele mai emoţionante dorinţe înscrise pe site-ul campaniei www.ajuteu.ro, pe care oameni generoşi le vor împlini.