‘Pentru anul 2013 ne-am propus o stagnare a business-ului la nivelul anului trecut, însă, prioritară pentru noi rămâne îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă ai companiei’, a spus Adrian Marin, menţionând printre aceştia: plata rapidă a daunelor, profesionalizarea cât mai multor agenţi, astfel încât clientul să fie servisat cât mai bine, îmbunătăţirea ratei combinate, a ratei daunei şi un control eficient al expunerii companiei la riscurile catastrofale.

Citiţi şi: Tarifele RCA au crescut cu 5-10% în primul trimestru

El a subliniat că se va pune accent pe îndeplinirea acestor indicatorii de performanţă, care vor asigura ‘o afacere sănătoasă şi pe termen lung’. Adrian Marin a mai spus că politica Generali în Romania este orientată către dezvoltarea segmentului de asigurări de viaţă, în special a asigurărilor de grup de tip employee benefits, asigurări generale corporate, asigurări Casco, asigurări de locuinţe şi asigurări de călătorie în străinătate.

La finalul anului 2012, asigurările de viaţă reprezentau 19% din total portofoliu al companiei, asigurările generale corporate 20%, asigurările de locuinţe 13%, asigurările Casco 27%, asigurările RCA 16%, asigurările de călătorie în străinătate 3%, iar restul de 2% alte tipuri de asigurări.

Generali România a înregistrat în 2012 prime brute subscrise de 432 milioane lei. Defalcat, afacerile pe segmentul de asigurări generale au reprezentat 348 milioane lei, respectiv 84 milioane lei pe segmentul de asigurări de viaţă. Daunele brute plătite de companie anul trecut se ridicau la 293 milioane lei.
Generali România este numele noii companii rezultate din fuziunea Generali Asigurări şi Ardaf. Reprezentanţii Generali Grup în România şi-au anunţat pentru prima dată intenţia de a uni cele două companii deţinute de grup în februarie 2011.

În prezent, Generali România ocupă poziţia a 8-a în clasamentul de asigurări generale şi locul 6 la asigurările de viaţă, conform datelor CSA, pentru anul 2012, şi are o cotă de piaţă de 5%.

Sursa: Agerpres