Gabriela Firea a luat în vizor o nouă candidatură! Ce funcție vrea să ocupe

Gabriela Firea a vorbit joi, 25 martie, despre următoarele alegeri locale, susținând că „misiunea” sa este să „salveze Bucureștiul”.

„Eu am un obiectiv, eu vreau să salvez Capitala de falșii salvatori ai Capitelei, de cei care au manipulat în Capitală mințind”, a declarat prim-vicepreședintele PSD la Botoșani.

Decizia stabilită la nivel politic

„Da, misiunea mea, cel putin așa am stabilit la nivel politic, dacă suntem sănătoși, dacă ajungem toți bine peste 3,5 ani la acel moment, să salvez Bucureștiul de falșii salvatori”, a conchis Gabriela Firea.

De asemenea, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a completat că „erau momente când bucureșteni ieseau din case în iarna asta să se încălzească un pic”.

În București se întâmplă ceva fabulos

Gabriela Firea a comentat miercuri incidența cazurilor de coronavirus din Capitală. Mai exact, fostul primar general al Bucureștiului susține că datele prezentate de autorități nu arată realitatea. Ea a dat și un exemplu concret în acest caz.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, reacționează după scandalul privind raportarea datelor pandemiei.

Mai exact, aceasta susține că a făcut un calcul după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o acuză pe Violeta Alexandru, dar și pe PNL că ”au măsluit datele privind Covid”.

Astfel, potrivit senatoarei PSD, în București se întâmplă lucruri ”fabuloase”. Mai exact, deși numărul infectărilor cu noul coronavirus scade de la o zi la alta, incidența la mia de locuitori crește.

Gabriela Firea a prezentat cifrele clare din ultimele patru zile, potrivit cărora, Bucureștiul a ajuns de la 1.755 de cazuri noi la 1.092  de infectări, însă incidența a crescut de la 5,33 la mia de locuitori, la 6,37.

„Am făcut un calcul. Ca senator dar si ca simplu cetatean. Pardon, terorist! Cum ne “alintă” premierul. În timp ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o acuză pe Violeta Alexandru, dar și pe PNL că au măsluit datele privind Covid, în București se întâmplă ceva fabulos: în vreme ce numărul cazurilor noi de Covid scade zilnic, incidența, în schimb, crește!

Asta arată că formula cu incidența la 14 zile, nu la 3, cum e în Europa și la mia de locuitori, nu la suta de mii, cum e în Vest, nu ne arată realitatea!

Astfel:

București, 21 martie 2021: 1755 cazuri noi, incidența 5,33 la mie.

București, 22 martie 2021: 1446 cazuri noi, incidența 5,67 la mie.

București, 23 martie 2021: 695 cazuri, incidența 6,22 la mie.

București, azi 24 martie 2021: 1.092 cazuri, incidența 6,37 la mie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.