Gabriela Firea, susținută de PSD la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a scris pe rețelele de socializare că este pregătită să muncească din nou „pentru dezvoltarea orașului, pentru oamenii care sunt abandonați de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”.

Potrivit acesteia, la primăriile de sector, au fost validați în unanimitate actualii primari:

  • Sectorul 3 – Robert Negoiță;
  • Sectorul 4 – Daniel Băluță;
  • Sectorul 5 – Cristian Popescu Piedone.

Fostul primar al Bucureștiului a anunțat, de asemenea, că vor realiza sondaje și alte cercetări pentru:

  • Sectorul 1 – Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației;
  • Sectorul 2 – Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu;
  • Sectorul 6 – senatorul Gabriel Mutu.

„În București, avem un singur obiectiv: să salvăm Capitala de falșii salvatori. Bucureștenii nu mai au nevoie de experimente, de tot felul de încercări nereușite! Acest oraș trebuie să continue cu oamenii care au demonstrat că pot fi buni gospodari, cu specialiștii în administrație care au venit cu proiecte benefice pentru oamenii care trăiesc și muncesc în Capitală”, a scris fostul edil pe Facebook.

Gabriela Firea a adăugat că echipa social-democrată este pregătită să lupte pentru bucureșteni, pentru București.

„Am demonstrat că putem și avem această mare responsabilitate față de cetățeni.

Le mulțumesc tuturor colegilor de la cele șase sectoare, membrilor organizațiilor interne de femei, pensionari și tineri pentru încrederea acordată și susținere!”, a conchis aceasta.

Candidatul PNL pentru primăria Capitalei va fi, cel mai probabil, Sebastian Burduja

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat luni, 26 februarie, că partidul va căuta „soluții cu PSD” și că se va căuta „profilul potrivit pentru a prezenta un proiect pentru București”. Cu toate acestea, în prezent, soluția propusă de PNL pentru Primăria Capitalei este Sebastian Burduja, ministrul liberal al energiei.

„PNL va căuta o soluție optimă pe care să o propună pentru București. Deocamdată, această soluție este ca președinții tuturor filialelor din țară să își asume candidatura la primărie sau la CJ. Sebastian Burduja este președintele organizației București. Deci, el este candidatul PNL la Primăria București”, a declarat el pentru Digi24.

Europarlamentarul a adăugat:

„Sigur că vom căuta soluții cu PSD, în următoarele săptămâni vom avea cercetări sociologice, vom vedea profilul potrivit pentru a prezenta un proiect pentru București, pentru că aici nu e vorba doar de a-l bate pe Nicușor Dan, ci de un proiect pentru a scoate Bucureștiul din situația critică în care l-a adus Nicușor Dan”.

Potrivit lui Rareș Bogdan, încă nu s-a luat o decizie în privința candidaturii lui Sebastian Burduja pentru alianța PSD-PNL, acest aspect urmând să fie discutat în cadrul ședințelor de coaliție.

„Încă nu știm dacă Sebastian Burduja este candidatul alianței PSD-PNL. O să vedem, el este candidatul PNL. Eu cred că pentru București este vital să schimbăm stilul de a face administrație a lui Nicușor Dan care este lipsit de un management performant și de coerență”, a spus el.

Rareș Bogdan; SURSA FOTO: Inquam Photos / George Călin

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, beneficiază de susținerea USR, PMP și Forța Dreptei, care formează „Dreapta Unită”. Recent, el a declarat că este încrezător în faptul că electoratul de dreapta din București îl va vota în defavoarea PSD la alegerile locale, chiar după ce PNL i-a retras sprijinul politic.

Pe data de 25 februarie, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat că intenționează să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt programate pe 9 iunie. El va candida din partea Partidului Umanist Social Liberal, partid pe care îl conduce, în ciuda faptului că are o carieră controversată și a fost condamnat la închisoare.