Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan

Gabriela Firea a spus că se bazează pe bucureștenii care au votat-o acum patru ani, dar și pe cei care l-au votat pe Nicușor Dan la ultimele alegeri locale, dar nu sunt mulțumiți de ce a făcut.

„Mă bazez în primul rând pe bucureștenii care m-au votat, acum aproape 4 ani, 250 de mii, mă bazez, de asemenea, pe bucureștenii care l-au votat pe domnul Dan, dar nu sunt mulțumiți de ce a făcut, mai ales că a promis foarte mult, a ridicat standardul în ceea ce privește promisiunile.

Da, este o contribuție și a consilierilor generali, cu siguranță, și a partidelor, dar în primul rând nu poți să vii, să spui că tu nu ți-ai asumat programul electoral acum 4 ani.

Practic aceste cifre sunt cumva o reflectare a ideii din coaliție de a avea un candidat independent și ulterior de a renunța la această strategie și de a merge cu candidaturi separate”, a declarat ea.

Fostul primar a comentat, de asemenea, recentele sondaje de opinie apărute pe piață. Potrivit Gabrielei Firea, ea este pe locul al doilea, nu Cristian Popescu Piedone.

„În cifre cred că e domnul primar, urmat de mine, urmat de domnul Cristian Popescu, și așa mai departe, vedem cum va fi la final”, a spus ea la Realitatea PLUS.

Se retrage Piedone din cursa pentru Primăria Capitalei?

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Amintim că joi, pe 2 mai, Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, a declarat că principalul său contracandidat la Primăria Capitalei este Cristian Popescu Piedone. Cu toate acestea, afirmă el, încă mai este timp pentru acesta să se retragă.

Când a fost întrebat dacă crede în continuare că lupta pentru controlul Capitalei se desfășoară între el și Piedone, Nicușor Dan a afirmat că toate indiciile sugerează acest lucru. A adăugat că și voluntarii care au strâns semnături în campanie i-au comunicat aceeași percepție.

Cu toate acestea, Nicușor Dan îl îndeamnă pe Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursă, chiar dacă indirect.

„Rămân la această… dacă nu se retrage, mai are timp. Mai degrabă aș zice că nu se va retrage, dar nu exclud această variantă.

Eu am făcut un sondaj pe care l-am prezentat și am luat în calcul și scenariul în care candidează Piedone și Firea din partea PSD-PNL și seamănă mult cu acest ultim sondaj în care Piedone e cu 7-10 procente în fața lui Firea.

Și voluntarii care au mers să strângă semnături pentru campanie mi-au spus că intuiția lor este că Piedone are mai multe șanse decât Firea”, a precizat Nicușor Dan.

Edilul nu crede că este vizat de o lovitură de campanie.

„Nu cred, dacă e ceva împotriva mea, lucruri pe care eu le-aș fi făcut sunt publice. Dacă e despre alți candidați, nu pot să știu”, a declarat el la Digi24.

Întrebat dacă este surprins de faptul că Gabriela Firea se află în fruntea sondajelor, Nicușor Dan a spus:

„Nu, pentru că noi avem un PSD care a avut mereu 30% în Bucureșteni. Dânsa e populară cu anumite categorii sociale, doar că acum își împarte bazinul electoral cu Piedone care a țintit niște categorii sociale, a avut o campanie pe rețele sociale”.

Nicușor Dan, în topul preferințelor bucureștenilor

Conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, se află în fruntea preferințelor bucureștenilor pentru a câștiga Primăria Capitalei, cu 38,5% din opțiuni. Îl urmează Cristian Popescu Piedone, cu 27,4%, și Gabriela Firea, cu 21,4%.

În ceea ce privește gradul de notorietate, actualul edil ocupă prima poziție, fiind urmat de Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone.

Totuși, Cristian Popescu Piedone conduce în topul încrederii, fiind urmat de Nicușor Dan și Gabriela Firea.

Atunci când comparăm nivelurile de notorietate și încredere ale principalilor candidați la funcția de Primar General al Municipiului București, rezultă că 98,5% dintre locuitorii Bucureștiului au auzit de Nicușor Dan, iar 38,5% dintre aceștia au încredere multă sau foarte multă în el. În raport cu totalul populației, 38% manifestă încredere în Nicușor Dan. Mai multe puteți citi aici.