Mai exact, Primăria București a fost obligată în instanță să-i plătească omului de afaceri impresionanta sumă  de 115 milioane de euro, după ce schimbul de terenuri care privea Parcul Bordei, proprietatea acestuia, și Satul Francez, proprietatea municipalității, a eșuat deoarece Consiliul General nu a aprobat proiectul imobiliar cerut de Constanda.

În acest context, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea face un apel disperat la Consiliul General al Municipiului București pentru a aproba propunerea de a-i da omului de afaceri Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez, pentru a scăpa de executarea silită. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, pe 3 august, conturile Primăriei ar urma să fie blocate.

”Din păcate suntem într-o situație nefericită. Au fost procese care au durat 16 ani, nu ni se poate imputa nouă această situație, erau alți primari și consilieri acum 16 ani când s-au întâmplat aceste fapte. Practic avocații dl. Constanda ne-au notificat că ne blochează contul pe data de 3 august, adică luni”, a spus Firea la Antena 3.

Sumele se duc în domeniul sănătății

Primarul General al Capitalei a explicat că această sumă nu poate fi acoperită, deoarece sumele încasate de PMB sunt foarte mici și toate merg spre domeniul sănătății.

„Dacă nu plătim 115 milioane de euro, o sumă foarte mare, pe care nu o avem, nu avem cum să plătim acești bani sub nicio formă, sumele pe care le încasăm sunt foarte mici și se duc spre domeniul sănătății.

Există o hotărâre definitivă și irevocabilă pentru plata acestei sume și nu înțeleg de ce consilierii USR și PNL nu au luat act de decizia din justiție. Eu cred că o hotărâre nu poate fi judecată și comentată și votul trebuie să fie foarte clar. Practic dacă nu plătim până luni 115 milioane de euro sau nu dăm în plată un teren de 11.000 mp în Cartierul Francez, ni se vor bloca conturile.”, a mai spus  Gabriela Firea la Antena3.

Aceasta a mai subliniat faptul că consilierii USR și PNL nu au votat proiectul nici la ședințele anterioare, în lipsa unei evaluări valorii suprafeței, făcută de un expert.

”Fac apel la consilierii USR și PNL că nu sunt eu vinovată, nici bucureștenii. Nu vom mai putea plăti nimic, nici subvenția la transportul public în comun, nici subvenția la termoficare, nici investițiile din spitale, nici materialele sanitare, nici sprijinul pentru persoane cu dizabilități.”, a mai spus Gabriela Firea.