Gabriel Oprea este o personă cunoscută de toată lumea. Este fost vicepremier și ministru la Interne și Apărare.

Despre celebra sufragerie a lui Gabriel Oprea s-au scris zeci de articole, mai ales că s-au întâmplat niște lucruri care au ajuns ulterior subiect al unei comisii de anchetă.

Între timp, Gabriel Oprea a luat o decizie șoc. El a decis să scoată la vânzare câteva obiecte aflate în imobilul care a devenit celebru.

Fostul vicepremier a vândut la licitație trei tablouri ale pictorului Ștefan Câlția, în cadrul unei licitații la casa Artmark. Suma cu care s-au vândut cele trei tablouri a ajuns la aproximativ 44.000 de euro, informează jurnaliștii  de la RISE Project.

„Marțea trecută, pe 19 noiembrie, când încă era vicepreședinte la PSD și nimeni nu știa, generalul Gabriel Oprea s-a despărțit brusc de realismul magic al pictorului contemporan Ștefan Câlția.

Așa că a vândut trei tablouri cu 44 de mii de euro prin casa de licitații Artmark.

Lucrările au fost expuse timp îndelungat în faimoasa sufragerie, precum și în dormitorul imperial, din vila pe care Oprea o vinde acum cu 1,8 milioane de euro, în Cotroceni.

• „Două rodii” (2004) – adjudecat cu 12.000 euro

• „Clovn cu Coroană” (2004) – adjudecat cu 20.000 euro

• „Călător cu copac și maimuță” (2002) – 12.000 euro

PS: Știm toate acestea cu ajutorul unui cititor atent. Multumim”, notează cei de la Rise Project pe pagina sa de Facebook .