Vila lui Gabriel Oprea este faimoasă pentru episodul din 2009, când s-a decis atunci președintele României. În renumita „Sufrageria” a participat George Maior (fost director al SRI), Florian Coldea (prim-adjunctul lui Maior), Vasile Dîncu (fost vicepremier în guvernul tehnocrat), Laura Codruța Kovesi (fosta șefă DNA), Neculai Onțanu (fost primar sectorul 2) și Anghel Iordănescu.

Anunțul de vânzare al impresionantei case începe cu „Vilă superbă în Cotroceni” și are un preț incredibil de 1.799.999 euro.

Aceasta beneficiază de un teren de 468 mp şi o suprafaţă utilă de 642 mp, dispusă în S+P+1E+M+Pod. Imobilul dispune de 12 camere şi 8 băi, dintre care două livinguri de 87 şi 45 mp, sală de sport, sauna, două birouri, cinci dormitoare și chiar o cramă la demisol, conform anunțurilor.

O a doua istorie impresionantă

Reședința a fost ridicată în 2006, pe locul casei regentului Gheorghe Buzdugan, şi reproduce integral faţada construcţiei iniţiale. Casa inițială nu a putut fi salvată, deoarece era într-un stadiu avansat de degradare când a fost achiziționată de către actualii proprietari.

Gheorghe Buzdugan (1867 -1929) a fost un politician şi magistrat român, membru de onoare al Academiei Române din 28 mai 1929. Acesta a contribuit la perpetuarea instituţiei monarhice a Românei în perioada crizei dinastice, din funcţia de Înalt Regent.

În 1924, Gheorghe Buzdugan fost ales preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar de la începutul anului 1926 a făcut parte din Regenţa care a preluat prerogativele şefului statului în eventualitatea decesului Majestăţii Sale Ferdinand I, înaintea împlinirii vârstei majoratului de către principele Mihai I, desemnat oficial succesor la Tronul României. Înalţii Regenţi şi-au intrat în atribuţii pe 20 iulie 1927, imediat după decesul Regelui. Buzdugan a încetat din viaţă la vârsta de 62 de ani, pe data de 7 octombrie 1929, când încă era membru al Regenţei.