Franța, sub teroare! A avut loc încă un incident armat, după ce în cursul dimineții de joi trei persoane au fost ucise în Catedrala Notre Dame din Nisa, de către un atacator care a strigat Allah Akbar, încă două atacuri au fost înregistrate, unul în Avignon, și unul la Consulatul francez din Arabia Saudită.

Un afgan îmbrăcat în ţinută tradiţională, înarmat cu un cuţit şi considerat ameninţător, a fost reţinut joi în oraşul francez Lyon, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul urma să treacă la acţiune, a declarat o sursă apropiată de dosar, pentru France Presse, calificând incidentul drept „grav”. Incidentul a survenit la câteva ore după atacul cu cuţitul care s-a soldat cu trei morţi joi dimineaţă, într-o biserică din Nisa.

Potrivit dailystar.co.uk, care citează presa locală, bărbatul a fost arestat pe strada Victor-Hugo. El a fost zărit într-o staţie de tramvai având asupra lui un cuţit cu lama de 30 de cm şi ar fi încercat să se urce într-un tramvai.

„Un bărbat înarmat cu un cuţit lung tocmai a fost arestat de poliţia naţională. Mulţumesc poliţiei pentru intervenţia ei eficientă care a făcut posibilă evitarea unei noi tragedii”, a postat pe Twitter primarul celui de-al doilea arondisment din Lyon, Pierre Oliver.

„Nu vom ceda cu nimic” în ceea ce priveşte valorile care reprezintă Franţa, „în special libertatea de a crede şi de a nu crede”, a declarat joi preşedintele Emmanuel Macron, care a condamnat „atacul terorist islamist” dintr-o biserică din Nisa care s-a soldat cu trei morţi, relatează AFP.

„Dacă suntem atacaţi, asta se întâmplă din cauza valorilor noastre”, a declarat Macron.

El a făcut apel la ţară să de-a dovadă de „unitate” şi „să nu cedeze în faţa niciunui spirit al terorii”.

Emmanuel Macron a anunţat creşterea efectivelor operaţiunii Sentinelle, care vizează protejarea lăcaşelor de cult în perspectiva Zilei tuturor sfinţilor de duminică, o importantă sărbătoare catolică, de la 3.000 la 7.000 de soldaţi.