Franța se află într-o situație critică. Véran a transmis că noile variante ale COVID se răspândeau „în mod activ”, lucru care a rezultat într-o presiune mărită asupra spitalelor din Franța. Pentru a opri virusul, acesta a cerut înăsprirea restricțiilor, conform france24.com

„Considerăm aceste noi variante drept viruși noi. Trebuie să evităm o pandemie în timpul pandemiei”, a declarat ministrul francez al Sănătății.

Franța se află într-o situație critică

Olivier Véran a spus că numărul de pacienți infectați cu variante noi ale COVID a crescut de la 500 per zi, la începutul lunii ianuarie, la cel puțin 2.000 per zi.

Aproape 60% din locurile de la ATI sunt ocupate de pacienți COVID, potrivit sursei menționate. De asemenea, Franța aproape că trebuie să transfere pacienții între regiuni pentru a ușura situația în care se află anumite spitale, subliniază Véran.

Înainte de acest anunț, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, a transmis că noua varianta COVID descoperită în Marea Britania, despre care se spune că are o rată de transmitere mai mare, a fost găsită în 10% din cazurile Franței.

Gabriel Attal a declarat pentru France Inter radio că Guvernul lui Emmanuel Macron ia în considerare opțiunea unui lockdown mai strict.

Trebuie menționat că Franța a raportat aproape 27.000 de noi cazuri COVID în data de 27 ianuarie. Acesta este cea mai mare creștere înregistrată din luna noiembrie, când Franța se afla într-un al doilea lockdown.

Noua tulpină lovește cu putere

Noul COVID sau tulpina britanică a noului coronavirus provoacă spaimă în Franța. Acest virus are o rată mai mare de transmitere. Acum, în Franța, noul COVID e responsabil de 10% din cazurile de infectare. Informația a fost dată de purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul de radio France Inter, Attal a vorbit despre măsurile de oprire a virusului. El a reafirmat că opţiunea unui lockdown mai strict rămâne deschisă pentru guvernul preşedintelui Emmanuel Macron. Acesta nu a oferit însă alte detalii.

În context, trebuie spus că Franţa a raportat miercuri aproape 27.000 de cazuri noi de infectare. Este cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat de la mijlocul lunii noiembrie, când ţara se afla în al doilea lockdown total. Această creştere indică că interdicţia actuală de circulaţie pe timp de noapte nu reuşeşte să stopeze transmiterea virusului.