Sunt imagini care au îngrozit toată România. Totul s-a întâmplat în Craiova, în cel mai mare spital din orașul doljean. Lumea s-a crucit când le-a văzut.

Sunt imagini de coșmar, de la morga Spitalului Județean Universitar Craiova. Într-o singură zi au fost luați cu mașinile 15 decedaţi.

Imaginile au fost surprinse de un craiovean, care le-a postat pe Reddit.com. Apoi, gazetadesud.ro a aflat că acestea erau autentice.

„Nu programăm decesele… Marţi şi miercuri au fost multe decese. Fotografia a fost făcută marţi. Astăzi nu mai sunt”, a declarat managerul SJU Craiova, Laurenţiu Ivanovici, conform sursei citate. Mai mult, managerul a spus că în ziua în care s-a realizat fotografia, de la morga celui mai mare spital din Oltenia au fost predate familiilor trupurile neînsufleţite a 15 persoane, 13 fiind pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 care au decedat în spital.

A doua zi, miercuri, au fost înregistrate în Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova alte cinci decese, conform sursei citate.

Acesta a precizat că sunt şi pacienţi cu coronavirus printre decedaţi. De altfel, marţi au fost 15 pacienţi eliberaţi de la morga spitalului, dintre care 13 decese erau asociate Covid. Comentariile de pe rețelele de socializare au fost extrem de sugestive. „Ca la petrecerile cu Adi Minune.“, „Parca nu exista covid? nu erau interes mari la mijloc?“, „Blocare pe când? Când o sa fie camioane militare in fata spitalelor?“, „Până nu vezi gropi comune prin oraş n-ai de ce să te plângi“, sau „Au venit limuzinele!“ sunt doar câteva dintre ele.

 

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea