"Sper ca până în luna octombrie să creăm un Fond de creditare al agriculturii care să vizeze trei componente, respectiv creditele pentru beneficiarii PNDR, microcredite şi credite pentru capitalul de lucru. De asemenea, în aceste zile vom definitiva actul legislativ privind Fondul mutual pe care l-am discutat şi cu reprezentanţii producătorilor noştri, după care îl rediscutăm cu partenerii sociali. Ne dorim un Fond mutual unic pentru a avea forţă cât mai mare şi cu o cotizaţie obligatorie pe care o stabileşte fondul. Este un element extrem de important ca fiecare membru să aibă un cont şi, în funcţie de cât contribuie, să i se oprească banii, iar dacă în momentul 'z' se hotărăşte să se retragă să i se dea restul de bani pe care îi are în cont. Cred că ar fi o măsură care să îi stimuleze pe fermieri să vină la Fondul mutual", a explicat Irimescu. 

Acesta consideră că, la ora actuală, schimbările climatice "nu mai sunt o poveste", iar statele arabe vin tot mai des în zonele cu climat temperat pentru a face contracte şi a-şi stabili hrana pentru viitor. 

"Şi noi trebuie să punem la punct un sistem de irigaţii performant şi sigur că avem un miliard de euro pus de Guvernul anterior într-o lege, dar nu cred că este suficient. Nu cred că îşi imaginează cineva că un miliard va rezolva problema irigaţiilor în România. Este doar o componentă (…)", a spus Irimescu.

 AGERPRES