Vești bune pentru români! Nu vor fi introduse taxe noi. Florin Cîțu a venit cu anunțul mult așteptat: Ar fi culmea

Florin Cîțu a anunțat că nu este de acord cu introducerea de noi taxe, subliniind că acest lucru ar însemna mai puțini bani la buget. Președintele Senatului a mai spus că Partidul Național Liberal (PNL) a venit cu soluții în 2020 și 2021 care au dus la creșterea veniturilor, motiv pentru care ”ar fi culmea” să fie introduse noi taxe.

„Vă spun ca membru al PNL. Noi nu susţinem, avem şi program de guvernare, nu susţinem taxe noi. (…) PNL a venit cu soluţii în 2020, 2021, ani record pentru gradul de colectare. Veniturile au crescut la 32,7%, 32,8% din PIB în 2020 şi 2021, după ce am scos taxele. Ar fi culmea acum să introducem taxe. Asta ar însemna bani mai puţini la buget. Dacă se va ajunge acolo, conducerea PNL va veni în BEX şi va supune la vot o astfel de soluţie. Eu, ca membru al PNL, nu susţin o astfel de soluţie”, a precizat fostul prim-ministru al României, la Senat.

De asemenea, fostul președinte al liberalilor a mai spus că, în ultima lună, nu a fost nicio şedinţă de BEX al PNL în care să se discute despre agenda Guvernului și despre programul parlamentar, ca de obicei.

Guvernul nu va introduce taxe noi în următoarea perioadă

Liderul social-democraților a fost întrebat, luni, dacă în coaliţia de guvernare se va discuta despre eliminarea TVA diferențiat la produsele alimentare aşa cum a propus Consiliul Fiscal. În acest context, Ciolacu a spus că sunt discuţii în coaliţie despre toate aceste subiecte iar luni dimineaţă a avut o conversație telefonică prelungită cu premierul Nicolae Ciucă.

„Toată lumea vine mereu că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătăţit colectarea şi noul şef al ANAF chiar a dat o perspectivă bună în acest moment. Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor astfel încât să fi o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a afirmat el, punctând că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv „cu deductibilităţile necesare”.

„În momentul în care introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, este asigurarea de sănătate, asigurările pe viaţă, să fie deductibile, astfel încât să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viaţă, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem şi o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate”, a completat președintele PSD.