Valeriu Stoica declară că Partidul Național Liberal este „poate chiar mai culpabil” decât USR PLUS pentru criza politică ce afectează România în prezent.

Valeriu Stoica ”PNL trebuie să negocieze cu USR PLUS”

Avocatul consideră că acea condiţie pusă de USR PLUS ca PNL,  să se renunţe la ideea ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de prim ministru, este rezonabilă, relatează News.ro.

„Cei care au provocat această criză – şi se cunosc personajele care au provocat-o – aceste persoane au fost iresponsabile. Dar bun, au greşit (…) dar deschizi ochii imediat şi vezi ce e de făcut. Este limpede că singura soluţie raţională este coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR. Se spune: «Păi nu mai e posibilă». De ce nu mai este posibilă?

Din cauza acestor ambiţii personale: din cauza tensiunilor, din cauza resentimentelor? (..) Nu este corect să spui că în această criză politică e foarte greu să negociezi cu USR PLUS pentru că e principalul vinovat. Are o răspundere USR PLUS în această criză, dar nu e singurul culpabil. PNL e la fel de culpabil, ba poate chiar mai culpabil decât USR PLUS. Ca să spui că e greu de negociat cu USR PLUS mi se pare un mod de a încuraja PNL să nu negocieze. Nu! PNL trebuie să negocieze cu USR PLUS şi condiţia USR PLUS este rezonabilă acum: nu se mai poate negocia cu PNL dacă impune în continuare acelaşi candidat pentru prim ministru. Cum să poţi să faci aşa ceva? Uneori mi se pare că trăim într-o piesă de teatru absurd”, a explicat Valeriu Stoica.

Valeriu Stoica ”preşedintele României trebuia să-i spună lui Florin Cîţu că situaţia impune demisia”

Valeriu Stoica consideră că susţinerile celor care îl vor în continuare premier pe Florin Cîţu nu sunt dovadă de „stângăcie politică” sau „nepricepere”, ci de „atitudine iraţională cu totul”.

„Eu cred că preşedintele României trebuia să-i spună lui Florin Cîţu că situaţia impune demisia lui. Nu trebuia să se ajungă la moţiunea de cenzură. A ieşit mult mai şifonat PNL şi a ieşit mult mai şifonat Florin Cîţu pentru că a fost demis primul ministru prin moţiunea de cenzură”, consideră Valeriu Stoica.