Fostul vicepremier Dan Barna a comentat, joi, decizia premierul Florin Cîțu, care a alocat un miliard de lei pentru primării din fondul de rezervă al Guvernului, mai puțin celor conduse de membri USR

„Nemernicia prin care Cîțu a golit fondul de rezervă al Guvernului și l- a distribuit tuturor primăriilor, mai puțin primăriilor conduse de primari USR, confirmă, o dată în plus, că acest om nu avea ce să caute în această pozitie, că pălăria îi era mult prea mare. Să te răzbuni pe niște sute de mii de cetățenii ai României pentru că nu mai ai susținere în Parlament arată nu doar cinism ci și o nedisimulată ticăloșie”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

Anunțul făcut de Florin Cîțu

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, în miercuri seară, plafonarea prețurilor la energie. Totuși, anunțul respectiv a fost făcut în contextul în care un guvern interimar nu poate adopta decizia respectivă, aceasta putând fi luată după învestirea unui nou executiv, dacă Florin Cîțu rămâne premier.

Premierul interimar a spus că a văzut evoluția prețurilor în ultima perioadă și a luat decizia ca PNL să susțină plafonarea prețurilor la energie. Totuși, anunțul respectiv a fost făcut în contextul în care un guvern interimar nu poate adopta decizia respectivă, aceasta putând fi luată după învestirea unui nou executiv, dacă Florin Cîțu rămâne premier.

„Am văzut evoluția prețurilor în ultima perioadă și am luat decizia ca PNL și Guvernul să susțină plafonarea prețurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. Deci vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom folosi plafonarea la prețurile actuale”, a spus Florin Cîțu.