Premierul Florin Cîţu a vorbit despre mesajul transmis de cancelarul german Angela Merkel. Este vorba cel primit în primele zile ale mandatului său de prim-ministru. În opinia sa, acesta este o reconfirmare a relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania.

”Mesajul transmis de doamna cancelar Angela Merkel, în primele zile ale mandatului de prim-ministru, este reconfirmarea relaţiei speciale, cu caracter strategic, între România şi Germania. O relaţie bazată pe valorile comune europene şi pe cooperarea economică foarte puternică. Pandemia provocată de COVID-19 ne-a dovedit încă o dată cât este de importantă colaborarea la nivelul Uniunii Europene şi că doar împreună putem trece cu bine criza sanitară”, se arată pe pagina de Facebook a Guvernului condus de Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a susținut că îşi doreşte cât mai curând o întrevedere cu Angela Merkel.

”M-aş bucura ca situaţia pandemică să permită cât mai curând o întrevedere cu doamna cancelar Angela Merkel, de îndată ce situaţia epidemiologică va face posibil acest lucru”, a precizat Florin Cîţu.

Cuvintele adresate lui Florin Cîțu

Angela Merkel i-a scris premierului că îl felicită pentru alegerea sa în fruntea Guvernului. Ea a susținut că “așteaptă cu nerăbdare” o întârlnire cu oficialul român.

„Stimate prim-ministru. Vă felicit călduros pentru alegerea dvs. ca prim-ministru al României.

Relațiile dintre cele două țări ale noastre sunt excelente. Ca parteneri în Uniunea Europeană și aliați în NATO, împărtășim valori comune și lucrăm foarte strâns împreună.

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus ne prezintă tuturor provocări mari. Ea ne-a precizat încă o dată cât de importantă este cooperarea strânsă în Uniunea Europeană.

Vă doresc mult succes în sarcinile guvernamentale care vă stau în față. De îndată ce pandemia o va permite, aștept cu nerăbdare o întâlnire personală cu bucurie.

Cu salutări, Angela Merkel, Cancelar federal al Republicii Federale Germania”, se arată pe bundeskanzlerin.de.