Florin Cîțu a anunțat că face angajări. Premierul a anunțat că dorește să le dea tinerilor care doresc să activeze în politică o șansă reală. Așadar, premierul Florin Cîțu a anunțat că va demara primul program real de Internship la nivelul Guvernului României.

”Am intrat în politică în 2016 și în toți acești ani mi-am dat seama câtă nevoie este de un suflu nou în administrație. Vreau să dau tinerilor care doresc să activeze în acest domeniu o șansă reală.

De aceea, voi demara primul program real de Internship la nivelul Guvernului României.

Toți studenții în ani terminali interesați de acest proiect sunt invitați să trimită o scrisoare de intenție la adresa [email protected] până la data de 11 februarie 2021.”, este mesajul postat de premierul României.

Florin Cîțu face angajări. Se caută oameni și pentru Ministerul de Interne

Vulnerabilitatea cea mai mare din sistem este resursa umană, o recunoaşte ministrul Afacerilor Interne. El este hotărât să rezolve problemele apărute şi promite că se vor organiza, în curând, concursuri pentru funcţiile de conducere.

Lucian Bode a declarat recent că împuternicirile pe funcţie trebuie să înceteze în Ministerul de Interne. Vor fi organizate concursuri şi “în câteva luni aceste lucruri vor fi încheiate”.

“Eu sunt conştient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea e insuficientă, dacă este neperformantă şi dacă are probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat”, a precizat Bode pentru B1 TV.

Ministrul de Interne spune că nu se află pe această funcţie pentru a satisface nevoile unui grup de interese sau ale unei anumite persoane. Bode este decis să demareze organizarea de concursuri pentru funcţiile de conducere din structurile MAI. Aceste concursuri vor fi organizate “într-un mod cât se poate de transparent”, afirmă el.

“Eu nu voi fi spectator la ce se întâmplă în MAI. Nu am venit în fruntea acestui minister să satisfac nevoia unui grup sau a unei persoane din sistem. Vă asigur că am venit să mă implic în tot ce înseamnă organizarea acestui minister de sus până jos, pentru că îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem conducerea la vârful ministerului, secretari de stat, subsecretari de stat, şi, împreună, să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce priveşte managementul lui, şi anume problema împuterniciţilor pe funcţii. Eu sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent”, a afirmat Lucian Bode, potrivit Agerpres.