Premierul Florin Cîțu susține că în niciun caz nu va demisiona înainte de moțiunea de cenzură a PSD care va fi supusă la vot marți. Șeful Executivului subliniază faptul că în spațiul public se spun doar ”prostii”, precizând că în momentul de față România are nevoie de Guvern, iar demisia sa ar fi un gest iresponsabil.

Totodată, el a precizat că liberalii nu sunt precum PSD-ul care și-a dat jos ”propriul guvern”.

„Se spun multe prostii în spațiul public. Cum să îmi dau demisia? Noi avem nevoie de guvern. Noi nu suntem PSD să ne dăm jos propriul guvern”, a declarat Florin Cîțu.

Amintim faptul că în cursul zilei de miercuri, liderul PNL, Florin Cîțu anunța că liberalii nu vor mai negocia cu cei de la USR PLUS dacă vor vota o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

El sublina atunci faptul că încă îi așteaptă pe cei de la USR PLUS la discuții pentru a merge mai departe cu această coaliție.

”PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă. Îi așteptăm pe cei de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR.

Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului”, declara Florin Cîțu.

Ciolacu invită USR PLUS  la vot

De cealaltă parte, după depunerea moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu i-a invitat atât pe cei de la USR PLUS cât și pe cei de la AUR să o voteze pentru ca actualul Guvern să plece cât mai repede.

„Invit colegii mei de la USR PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune. Propunem un calendar strâns: joi citirea moțiunii și luni vot pentru ca Guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune neconstituțională”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu.

La rândul său, după depunerea moțiunii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu declara că USR PLUS vrea să voteze moțiunea. În ceea ce privește o eventuală soluție, Grindeanu a declarat că alegerile anticipate sunt singura opțiune.

„Am depus o moțiune legală cu 157 de semnături ale PSD. Să vedem această moțiune la vot. Știu că e congres la USR PLUS, dar au spus că vot vota moțiunea. Dacă moțiunea trece, președintele trebuie să intre în rolul de mediator. Noi, în acest moment, vedem o singură soluție: alegeri anticipate”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea