Veste uriașă pentru toată România. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a dat vestea momentului, în plină pandemie de coronavirus.

Florin Cîțu dă vestea momentului!

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că România a plătit avansul pentru vaccinul anti-COVID-19. Este vorba despre un avans de 12 milioane de euro pe care Ministerul Finanțelor l-a virat deja către Comisia Europeană.

„Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a scris Florin Cîţu pe o rețea de socializare.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu câteva zile, că au fost stabilite mecanismele de stocare și aprovizionare a vaccinului dar și planul de acțiune, cu etape clare. Această strategie va fi discutată și aprobată în prima sedință a CSAT.

Președintele a explicat că mai întâi va fi vaccinat personalul medical, iar apoi populația vulnerabilă. „Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției, și personalul din domenii cheie, esențiale bunei funcționări a societății”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Vaccinurile sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura strategie fiabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a punctat Iohannis.

Vaccinarea se va realiza la locul de munca pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare, fixe si mobile, medicii de familie si centre drive-throught pentru celelalte categorii de populatie.