Florin Cîţu a transmis că echipele de control ale ANAF au demarat o acţiune de control la sediul Federaţiei Române de Fotbal, de unde au ridicat mai multe documente.

„În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a declarat Florin Cîţu într-o intervenţie live pe pagina de Facebook a Ministerului Finanţelor Publice.

Trebuie menționat că ministrul Finanțelor Publice nu a făcut referire la natura documentelor analizate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Controale ale Inspecţiei Economice

De asemenea, Florin Cîţu a anunțat și că Inspecţia Economică face controale la mai multe primării, între care cea a Sectorului 1, dar şi la Consiliul Judeţean Neamţ. În Neamţ, controlul a fost solicitat de prefect, rezultatele acţiunii de verificare fiind aşteptate.

„Inspecţia Economică din Ministerul de Finanţe face controale la mai multe unităţi administrativ teritoriale, mai multe primării. Am început anul trecut cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Primul raport a fost trimis deja către DNA. Aşteptăm şi finalizarea celorlalte rapoarte.

Zilele trecute a fost trimisă Inspecţia Economică la cererea primarului Sectorului 1, pentru Primăria Sectorului 1, acum suntem acolo în control, înţeleg că sunt şi alte primării din Bucureşti unde vom primi această cerere.

Acum aproape o lună deja, nu am prezentat public, dar Inspecţia Economică a fosat trimisă în control la Consiliul Judeţean Neamţ, la cererea prefectului de acolo, şi aşteptăm rezultatele acelui control, şi nu în ultimul rând, în 17.11. 2020 echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat îl vom face public”, a detaliat Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea