NPE Team, grupul de cercetare din cadrul Facebook, a lansat E.gg, o aplicaţie pe care o descrie ca un creator de reviste digitale şi colaje media, în care pot fi implicate o serie întreagă de elemente grafice.

Anunţată în urmă cu mai multe luni, noua aplicaţie este acum disponibilă în Statele Unite, pe iOS, urmând să ajungă în curând în alte ţări şi pe Android.

Testare a unui tip mai simplu de reţea socială

Utilizatorii pot crea şi partaja aşa-numite pânze digitale pe care pot desena cu elemente grafice moderne, de la imagini statice şi text la GIF-uri animate. În cazul GIF-urilor, aplicaţia beneficiază de colecţia vastă de animaţii pe care Facebook a dobândit-o prin achiziţionarea Giphy.

Pentru fiecare creaţie poate fi creat un link unic, ce poate fi trimis prietenilor. Aceştia o pot vedea şi fără a avea aplicaţia instalată.

E.gg, pare la prima vedere o simplă aplicaţie de creat colaje, însă reprezintă, mai degrabă, o testare a unui tip mai simplu de reţea socială, scrie news.ro.

Astfel, cei care au aplicaţia instalată pot naviga şi descoperi creaţiile altor persoane, ca într-o reţea socială veritabilă – un fel de Instagram cu colaje în loc de fotografii şi video.

Utilizatorii pot, de asemenea, prelua şi modifica creaţiile altora.

Creativitate într-un mediu cu o presiune socială mică

Prin E.gg Facebook vrea să vadă în ce măsură oamenii se pot exprima mai liber şi mai creativ într-un mediu cu o presiune socială mică.

Facebook, Inc. este o companie americană multinațională care deține și operează rețeaua de socializare Facebook. După ce s-a aflat în proprietatea privată a lui Mark Zuckerberg și a altor cofondatori, compania a fost listată pe bursa NASDAQ pe 1 februarie 2012 și și-a mutat sediul central în Menlo Park, California.

Facebook, Inc. a început să vândă acțiuni către public pe 18 mai 2012.

Facebook utilizează și în același timp dezvoltă software cu sursă deschisă, printre contribuțiile realizate numărându-se: HipHop for PHP, Apache Hadoop, Apache Hive, Apache Cassandra și Open Compute Project.