Florin Cîțu a ajuns vedetă internațională! Știrea privind condusul în SUA sub influența unor substanțe a făcut ocolul lumii.

România este văzută acum în lume ca țara al cărei executiv este condus de un om care a fost arestat pentru conducerea sub influența alcoolului.

Florin Cîțu a ajuns vedetă internațională! Consecințe pentru imaginea României?

Chiar dacă scandalul legat de trecutul lui Florin Cîțu este tratat de unele voci ca fiind doar o chestiune internă a PNL, privind lupta pentru preluarea conducerii partidului, lucrurile nu sunt atât de simple.

De suferit au nu doar liberalii sau Guvernul, ci imaginea României a primit o grea lovitură, prin asocierea cu faptele din tinerețe ale Premierului.

Versiunile internaționale ale unor site-uri foarte mari au preluat știrea din România. Mai mult decât atât, mai multe publicații din Spania, Franța sau Germania relatează ”faptele de arme” din tinerețe ale Premierului.

Scandalul poate avea consecințe pe termen lung asupra imaginii României în ochii aliaților europeni și euro-atlantici.


Nicio vorbă despre demisie

Chiar dacă adversarii politici din România, dar și mai multe voci ale opiniei publice i-au cerut deja demisia, Florin Cîțu se mulțumește deocamdată să managerieze, așa cum crede de cuviință, criza pe care a provocat-o.

El s-a întâlnit joi cu Președintele Klaus Iohannis, dar întrevederea a rămas fără consecințe, nici măcar o declarație nefiind remisă presei și publicului.

În schimb, Premierul a postat joi seară pe internet imagini din timpul perioadei petrecute în SUA, ca răspuns la acuzațiile care i se aduc.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut, miercuri, că a condus băut în SUA, precizând că a fost o greșeală acum 20 de ani, a plătit o amendă foarte mare, dar că e interesant că apare informația acum, în competiția internă din PNL.

Susținătorii premierului în lupta internă din PNL au ieșit public, la unison, și au acuzat tabăra Orban că ar fi lansat această informație în spațiul public.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin.