Florin Călinescu a fost întotdeauna o persoanalitate preferată a românilor. Potrivit unui sondaj al simpatiei persoanelor publice realizat în 2000, actorul era înaintea președintelui Constantinescu în topul popularității. Cu toate acestea, viața politică nu l-a impresionat prea mult.

Într-un interviu acordat pentru Aleph News, juratul de la ”Românii au Talent”, a vorbit despre alegerile făcute. Întrebat care a fost motivul pentru acre nu a candidat la președinție în acel moment, când datele arătau încurajatoare pentru el, Călinescu a declarat că s-a sfătuit cu o persoană apropiată și a lăsat totul pe ” seama impostorilor”.

„Îmi era foarte drag Pro TV-ul atunci, m-am sfătuit cu adeptul meu, Adrian Sârbu, și am hotărât să lăsăm președinția și politica pe seama impostorilor, iar noi să continuăm să construim un brand puternic“, a declarat Florin Călinescu.

Totodată, actorul a mai declarat că nu îi pare rău de decizia luată și în același timp, și-a comparat viața cu raftingul.

„Niciodată în viață nu îmi pare rău, că e un sport foarte frumos care se cheamă rafting, și nu poate să îți pară decât bine când ajungi la sfârșit fără să ai capul spart sau, doamne ferește, șira ruptă. Eu, de când mă știu, fac rafting, că e teatru, cinema, televiziune, politică, cetățenie și așa mai departe, pentru mine totul este ca în rafting“, a mai adăugat acesta.

Florin Călinescu, despre viața politică

În același timp, actorul a mai menționat că un bun politician trebuie să fie comunicativ și să poată transmite mesaje publicului pentur a fi luat în serios.

„Nu sunt actorii mai buni în politică. Contează să fii bun comunicator, nu ține neapărat de o încadrare în cartea de muncă. Dacă ești bun comunicator, poți să transmiți anumite mesaje, fie ele și în politică“, spune Călinescu.

Întrebat dacă s-ar întoarce pe scena politică, actorul susține că nu se consideră un mare gânditor, iar în prezent, oamenii preferă mai mult mijlocul de comunicare, decât persoana care transmite informația.

„Nu mă consider un mare creier politic sau un mare gânditor, nu sunt Churchill, de Gaulle sau Cicero, problema este că pentru oameni contează astăzi foarte tare mijlocul mijlocul de comunicare, când sunt bombardați cu informație profesionistă, pe TV, radio și internet, iar cei care vor să transmită mesajele pot să o facă”, a mai spus actorul.