Concurentul care a smuls Golden Buzz-ul lui Florin Călinescu este din Galați și studiază la o școală normală, deși condiția lui este speciala.

Despre el trebuie spus faptul că s-a născut prematur, iar părinții au luptat să îi ofere o șansă de a avea o vedere cât de cât funcțională. După eforturi supraomenești, s-au dus să-l opereze în America. În acest moment, vederea lui Filip nu este foarte dezvoltată și are nevoie de asistență pentru a se descurca.

Impresionant este că în ciuda faptului că nu are o vedere foarte dezvoltată, Filip Cioc își urmează neabătut visul și depășește barierele apărute în viața sa de zi cu zi.

Astfel, foarte stăpân pe calitățile sale vocale, Filip a intrat pe scena Românii au talent și a fermecat juriul dar și publicul cu interpretarea sa aproape magică.

Micul concurent a început să cânte chiar înainte de a vorbi, la vârsta de 2 ani. A început să ia lecții de canto de la 5 ani, la 6 ani a început pianul și – la 8 ani – cursurile de teatru muzical. Filip învață să cânte singur la pian piesele care îi plac și le aude la tv. De asemenea, are și câteva încercări de compoziții proprii încă de la vârsta de 7 ani.

Este demn de precizat faptul că niciun membru al familiei nu cântă, ambii părinți fiind economiști. Filip mai are un frate de 15 ani, pasionat de IT, și o sora de 6 ani, care cochetează și ea cu domeniul artistic: dansează și cântă piesele lui Filip.

Românii au talent a revenit pe micile ecrane, în fiecare vineri, de la 20:30, pe PRO TV!

Sezonul cu numărul 11 din Romanii au talent vine cu schimbari majore. Filmat în pandemie, concursul de talente are un nou format, adaptat perioadei delicate. Astfel, publicul, care obișnuia să umple sala in perioada auditiilor, este alcătuit din oameni care urmaresc show-ul online.

Înca o schimbare majoră în cadrul emisiunii o reprezintă componența juriului. Mihai Petre, renumitul dansator si coregraf nu mai face parte din juriul emisiunii, dar locul sau a fost ocupat de Alexandra Dinu, fosta sotie a lui Adrian Mutu.