Florin Călinescu împlinește azi 65 de ani. Actorul s-a iubit cu o cunoscută femeie din România

Actorul Florin Călinescu împlinește miercuri, 28 aprilie, vârsta de 65 de ani. El a copilărit în Timișoara, locul său natal, dar a ales să urmeze cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

El a jucat în numeroase filme, dar și-a făcut debutul în lumea filmului în serialul “Lumini şi umbre” în regia lui Andrei Blaier (1981). Ulterior el a jucat în “Întunericul alb” (r. Andrei Blaier, 1982), “Clipa de răgaz” (r. Şerban Creangă, 1985), “Enigmele se explică în zori” (r. Aurel Miheles, 1987), “E pericoloso sporgersi” (r. Nae Caranfil, 1992), “Asfalt Tango” (r. Nae Caranfil, 1995), “Prea târziu” (r. Lucian Pintilie, 1996), “Filantropica” (r. Nae Caranfil, 2002), “Maria” (r. Peter Călin Netzer, 2003), “Băieţi buni” (serial TV, 2005), “Anticamera” (serial TV, 2008), “Poveste de cartier” (2008). Florin Călinescu fost și redactor la săptămânalul ‘Academia Caţavencu”. Între 2000-2014 a fost director al Teatrului Mic.

Iubirea secretă a lui Florin Călinescu

Îndrăgitul actor a ținut ca viața sa privată să stea cât mai departe de luminile reflectoarelor. Deși a fost precaut, presa a aflat că acesta a fost împreună cu Monica Tatoiu. El a povestit că povestea lor de dragoste a început în perioada liceului, cei doi fiind colegi de clasă, la liceul Iorga din Timișoara. El a precizat că acest lucru se întâmpla la începutul anilor ’70.

”Eram copii, în primele clase şcolare şi se chema Monica Rodivoevici. Cred că cea mai curioasă, plăcută şi bizară amintire este că şi la copii se poate isca un anume sentiment de iubire. Cred că eram îndrăgostit. O să vă vină să râdeţi, dar cred că ne scriam bileţele de iubire. Da. Ce înţelegeam noi prin dragoste: îţi dau două caramele dacă ridici fustiţa şi dacă mă laşi să te pup îți dau jumate de sandvich. Chestii de genul ăsta. Tot timpul e pedantă, exactă, persuasivă, energică. Întrebaţi-l pe soţul sau foştii ei soţi, pe copilul ei, angajaţii, şoferul, întrebaţi coaforul, pe toată lumea. Este cea mai energetică persoană pe care am cunoscut-o”, spunea Florin Călinescu, potrivit wowbiz.ro.

Florin Călinescu a intrat în lumea media la începutul anilor ’90

La începutul anilor ’90, Florin Călinescu a decis să intre în lumea media cu emisiunea “Duminicile celor singuri” de la Radio ProFM. Din decembrie 2005 intră în atenţia publicului de televiziune, devenind producător tv la MediaPro Internaţional. A realizat emisiunea “Ora şapte, bună dimineaţa” la ProTV, apoi emisiunea-concurs “Te uiţi şi câştigi”, popularitatea sa crescând la cote maxime. Fin observator al scenei socio-politice româneşti, a inaugurat, în februarie 1997, emisiunea “Chestiunea zilei” – un comentariu satiric al celei mai importante ştiri a zilei, care a cunoscut de-a lungul timpului unele modificări.

Pentru o perioadă a fost directorul postului Tele 7 abc (2001-2003), unde a realizat emisiunea “Alo Florin”. S-a întors la PRO TV, unde, în 2004, a realizat emisiunea de analiză fotbalistică “Procesul etapei”. Tot la ProTV a realizat emisiunea de divertisment “Duminică de duminică”. În 2005 a jucat în serialul poliţist “Băieţi buni”. În perioada 2005-2007 a fost realizatorul emisiunii sportive “Om la om” de la TV Sport. În ianuarie 2007 revine la ProTV, unde realizează serialul “Anticamera”. Din noiembrie 2009 a colaborat cu televiziunea de ştiri Vox News, fiind invitat în cadrul emisiunii “România în alb şi negru”, o dezbatere electorală în perioada alegerilor prezidenţiale. În octombrie 2012 a revenit pe micile ecrane, în serialul de comedie “Tanti Florica”, film realizat şi difuzat la ProTV.

A jucat la Teatrul Mic în piesa “Sex on the bici” de John Tobias (r. Nona Ciobanu), a cărei premieră a avut loc în 2011, alături de Adriana Şchiopu şi Doru Ana. Florin Călinescu a revenit în 2015 în televiziune, ca membru al juriului emisiunii “Românii au talent” difuzată de ProTV. Face parte, de asemenea, din distribuţia filmului “#Selfie” (r. Cristina Iacob, 2014), apare în serialul “Profu'” de la PRO TV (2019) şi în filmul “30 de ani şi 15 minute” (2020, regia Ştefan Mandachi), potrivit site-ului CineMagia.

Drumul în politică

Trecutul său artistic nu l-a oprit din a se înscrie în politică. Așadar, în anul 2008, acesta s-a înscris în Partidul Național Liberal, candidând la alegerile parlamentare din acelaşi an pentru un loc în Senat. A pierdut alegerile, ulterior plecând şi din partid. La alegerile locale din 27 septembrie 2020 Florin Călinescu a candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei, din partea Partidului Verde, obţinând 2,08% (13.742) din voturi.