Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre măsurile care ar trebui luate în contextul înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus în Bucureşti.

Firea a precizat, într-o intervenţie telefonică la “Xtra Night Show”, că şi-ar dori închiderea metroului din Capitală, pentru că acest loc este sursa perfectă pentru răspândirea virusului.

“Eu sunt pentru măsuri ceva mai drastice, pentru că doar acestea protejează populația (…) Metroul este la Metrorex, tot la Guvern. Eu aș fi închis și metroul pentru că este o sursă de aglomerație, deci de răspândire a oricărui virus”, a declarat edilul Capitalei.

“Nu mai este momentul acum să stăm în astfel de spații”

Gabriela Firea a mai adăugat că, dacă ar putea lua ea această decizie, ar închide şi unele dintre cele mai frecventate locuri de către bucureşteni: restaurantele, cafenelele şi sălile de cinema din mall-uri. Ea spune că, în următoarele 2-3 săptămâni, oamenii ar trebui să evite complet aceste locaţii.

“De asemenea, am spus din primul Comandament că trebuie închise locurile de joacă, trebuie închise sălile de cinema din mall-uri, pe cât posibil trebuie să fie închise și zonele în care se mănâncă, se stă la o cafea, se stă la un suc. Nu mai este momentul acum, pentru următoarele 2-3 săptămâni, să stăm în astfel de spații, cu persoane care vin din foarte multe zone, care s-au întâlnit poate cu românii veniți în țară din Italia, din Spania și așa mai departe. Trebuie să ne protejăm”, a mai precizat Firea.