Cu toate că a fost lansat pe final de an, filmul Avatar 2 are astfel cele mai mari încasări din 2022 și i-a permis să depășească peste „Furious 7” din 2015 pentru a ocupa locul 10 în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Filmul Avatar 2 devine filmul cu cele mai mari încasări din 2022. A intrat deja în top zece filme din istorie

Observatorii de box office nu se așteaptă ca „Avatar 2” să încetinească. Filmul va continua să adune vânzări de bilete și este de așteptat să aibă o priză fermă pe IMAX, Dolby și alte formate de afișare premium până la lansarea „Ant-Man and the Wasp: Quantumania” luna viitoare.

Este o veste buna pentru Cameron, care, în perioada premergătoare lansării filmului, a susținut că ar trebui să câștige cel puțin 2 miliarde de dolari doar pentru a fi profitabil. Împreună cu „Avatar” original (2,92 miliarde de dolari) și „Titanic” (2,2 miliarde de dolari), Cameron a regizat acum trei dintre cele mai mari 10 blockbustere din toate timpurile.

Dominația în box office a „Avatar” nu a fost un dat de la început. Weekendul de deschidere al filmului nu a fost pe măsura așteptărilor, iar furtunile de iarnă care au lovit mari porțiuni din țară au scăzut, de asemenea, numărul spectatorilor.

Încasări uriașe la nivel mondial

Apetitul global pentru „Avatar 2” a ajutat la susținerea filmului. În timp ce „Top Gun” a câștigat 718 milioane de dolari în Statele Unite și 770 de milioane de dolari în străinătate, 1,05 miliarde de dolari din vânzările de bilete pentru „Avatar” au venit de peste ocean, iar publicul american a contribuit cu o sumă relativ modestă de 464 de milioane de dolari până la 6 ianuarie.

De asemenea, „Avatar” nu se comportă ca o continuare tipică. Cele mai multe continuări ale unor francize majore înregistrează în mod normal încasări de box office în avans, deoarece fanii se grăbesc să vină la cinematografe în weekendul de deschidere și apoi se retrag rapid în fiecare săptămână, însă „Avatar” nu a înregistrat scăderi abrupte în primele trei săptămâni.

Regizorul James Cameron promite noi filme din această serie

Regizorul James Cameron a anunţat, într-un interviu, că va putea semna alte trei continuări din saga „Avatar”.

„Simt că, odată cu succesul pe care filmul îl are acum, probabil că va fi profitabil în următoarele zile. Aşa că nu voi putea să-l opresc. Va trebui să fac celelalte continuări”, a declarat el, la „Who’s Talking to Chris Wallace?” de pe HBO Max.

„Ştiu ce voi face în următorii şase sau şapte ani. Ceea ce spun este că va fi bine. Vom vorbi în curând cu experţii Disney despre Avatar 3, care este deja filmat. Suntem chiar în post-producţie, iar Avatarul 4 şi 5 sunt deja scrise, iar o parte din 4 este filmată”, a dezvăluit cineastul.

„Am început o franciză. Am început o saga care va fi povestită în mai multe filme”, adaugă James Cameron. Regizorul a anunţat deja că a treia parte, programată pentru 2025, va explora un nou trib Na’avi de foc, „poporul cenuşei”.