În mod tradiţional, litigiile fiscale erau apanajul companiilor de consultanţă fiscală – ceea ce, într-un fel, era natural. Însă casele de avocatură au sesizat nevoia clienţilor pentru servicii super-dedicate şi ultra-specializate. În această cheie trebuie citită decizia Filip & Company de a-şi construi un centru de excelenţă în materie de dispute fiscale, proceduri administrative şi achiziţii publice.

„Avem o mare ocazie să ne ocupăm de acele cazuri care necesită nu doar o instrumentare „standard”, ci o abordare particulară, bazată pe cunoaşterea aprofundată care rezultă din experienţa multor speţe diverse şi a concentrării asupra modelelor de operare care previn şi reduc riscul fiscal. Cum avem din plin această experienţă, este momentul să ne poziţionăm ca atare”, declară Cristina Filip, managing partner Filip & Company.

Parte a acestei strategii de dezvoltare este şi recrutarea lui George Trantea – care se alatură în poziția de counsel echipei de 14 avocați aflați sub coordonarea lui Cătălin Alexandru, partener si Head of Dispute Resolution.

“Echipa noastră de rezolvare a disputelor are o experiență extinsă în așa-numitele bet-the-firm litigation, în care mizele pentru clienți sunt extraordinare. Deci aici avem o nevoie specifică de a colabora doar cu cei mai buni avocați. Iar George este un avocat excelent”, spune Cătălin Alexandru, avocat cu o vastă experiență atât în cazuri de arbitraj intern și internațional, cât și în litigii de taxe, comerciale și civile.

“Este un moment propice în cariera mea: mă alătur unei echipe cu care rezonez deplin uman și profesional și alături de care contribui cu întreaga mea experiență la dezvoltarea centrului de excelență dedicat clienților noștri interesați de administrarea eficace a spețelor și procedurilor fiscale și administrative complexe”, spune George Trantea.

George Trantea este membru al Baroului București din 2008 și al Baroului din Paris din 2013, fiind specializat în soluționarea litigiilor legate de dreptul fiscal și comercial internațional. Are o diplomă de master în drept internațional privat și drept comercial internațional la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, iar experiența pe care a acumulat-o și în firmele de avocatură din Paris l-a ajutat să aibă o înțelegere europeană și comparativă a obiectivelor si intereselor clienților săi.