Potrivit The Hollywood Reporter, Malia Obama, 18 ani, începe în luna februarie internshipul la biroul din New York al companiei, în cadrul departamentului marketing sau în cel de dezvoltare. Programul se va desfăşura cel mai probabil până în toamnă când fiica fostului preşedinte va începe cursurile la Universitatea Harvard. 

Ea nu este la prima experienţă de acest tip, fiind implicată anterior, la Los Angeles, în calitate de producător asistent în emisiunea lui Halle Berry de la CBS şi apoi, la New York, în activităţi de producţie dedicate seriei televizate Girls a reţelei HBO. 

„Malia şi-a exprimat un anumit interes pentru industria filmului'', spunea mama sa Michelle Obama în 2012 pentru revista People. ''Este o cititoare înfocată şi îi plac filmele”, a mai spus Michelle Obama cu acelaşi prilej. 

În luna decembrie a anului trecut, conform agenţiei spaniole EFE, Malia Obama a făcut voluntariat într-o zonă rurală din regiunea boliviană Cochabamba (centru) şi a făcut drumeţii prin Anzii Centrali (Cordillera Real). 

The Weinstein Company a realizat şi producţii de succes care au fost recompensate cu Oscar, precum ''The King's Speech'', ''The Artist'', ''Silver Linings Playbook''.