Într-o intervenție live în studioul EVZ, europarlamentarul Cristian Terheș, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai măsurilor dictate de Bruxelles în impunerea unui nou limbaj de lemn sau a restricțiilor pandemice, a avertizat că în statele membre UE există multă tensiune acumulată, care va răbufni.

Terheș: Sunt diabolici. Tranziția de la democrație la tiranie va duce la dezintegrarea UE

„Asistăm la implementarea acestui curent neomarxist prin redefinirea termenilor din limbaj. Relativează termenul de bărbat și de femeie, spun că ține de alegerea fiecăruia. Nu spun că nu există familia, ci o redefinesc. Nu o să mai încapă părinte 1, părinte 2, ci uniuni de mulți cu mai mulți. Important pentru societatea românească e să înțelegem dacă acceptăm așa ceva. Dar oamenii încep să-și dea seama fiindcă îi afectează direct. Majoritatea tăcută prinde glas.

Proteste la Berlin

Sunt anunțați un milion de oameni la Bruxelles pe 23 ianuarie. Tranziția de la democrație la tiranie a Uniunii Europene va duce la dezintegrarea ei. Se subminează însăși construcția europeană. Sunt diabolici, sunt niște probleme sociale și e doar începutul. Europa de azi nu mai e cea din urmă cu doi ani”, a subliniat Chris Terheș.

Asaltul corectitudinii politice se dă inclusiv la Constituție

Pe de altă parte, politicianul a mai semnalat un aspect îngrijorător. „Schimbă și tot ce înseamnă stat de drept, toată noțiunea juridică de organizare și de orânduire într-un stat. Este o lezare a statului de drept. Rolul justiției e să apere libertățile individuale. Vin pe cale ocolită, fără să-ți modifice Constituția și tratatele semnate de România, și redefinesc termenii arhicunoscuți din lege și aceste tratate.

Ce văd aici mă înfioară. Aici la Bruxelles fost un protest. Ceea ce asistăm în momentul de față nu mai are legătură cu proiectul european. Vine Ursula von der Leyen, al cărei soț primește bani de la firmele pharma, și spune că trebuie să impunem vaccinarea. Asta e contrar Cărții fundamentale a Uniunii Europene„.

Neamțu: Există o criză de leadership la nivel european

Jurnalistul Dan Andronic a comentat că, în contextul accelerării restricțiilor odată cu valul 4 al pandemiei, „neîncrederea în clasa politică există peste tot”, nu doar în Austria unde oamenii ies constant în stradă. Acesta a fost aprobat de scriitorul și politicianul Mihail Neamțu, potrivit căruia există „o criză de leadership la nivel european”.

Neamțu a mai avertizat că „prin apăsarea butonului vinovăției” asupra oamenilor, se tinde de fapt mai sus: „E o pasteurizare a sentimentului național” care ajută consumerismul și corporațiile, consideră invitatul.

Andronic: Minoritatea și-a impus agenda. Putem deveni zombi

Jurnalistul Dan Andronic a adus în discuție un alt aspect alarmant: odată cu resetarea corectitudinii politice ca geostrategie, există tentația de a deveni zombi, lipsiți de identitate.

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici: