EAGLEMOSS LTD a cerut astăzi la Tribunal insolvența companiei CASA DE DIFUZARE-PRESA NEW CONCEPT SRL, firmă prin care grupul german BURDA derula activitatea de distribuție de presă.

Compania a făcut obiectul tranzacției dintre grupul german și omul de afaceri Lucian Vegheș, tranzacție anunțată la începutul acestei veri și prin care BURDA marca exitul de pe piața de distribuție de presă din România.

Oficialii companiei Burda din Germania au confirmat, la  acea dată, pentru Paginademedia.ro că grupul se retrage din toate activitățile din România, adică editare și distribuție.

„Începând cu 24 iulie 2020, Burda a renunțat la operațiunile din România – publishing, logistică și distribuție – care au fost preluate de un investitor strategic”, după cum au declarat oficialii Burda pentru Paginademedia.ro, prin Dorothee Stommel, Head of International Communications.

Instanța a stabilit primul termen de judecată în acest dosar de insolvență pentru data de 20 noiembrie 2020.

 

Noul acționar al firmei de distribuție este Lucian Vegheș, cel care a fost unul dintre acționarii Hiparion, pe vremea când distribuitorul de presă a intrat în faliment. Vegheș controlează compania de distribuție prin intermediul firmei Burda Romania S.R.L, la care este acționar în proporție de 100%.