Întrebat de ce nu se construiesc în România blocuri de închiriat, Tim Norman menţionează că acest fapt „se datorează numărului mare de apartamente împărţite populaţiei după Revoluţie şi faptului că aveţi una dintre cele mai mari rate de proprietari din Europa, peste 90%“.

„O reflexie a lipsei unei pieţe de închiriere sunt chiriile complet iraţionale practicate în piaţă. Dacă vreau să închiriez ceva în Londra, ştiu cât va fi chiria pe strada X, iar dacă mă uit la o stradă paralelă s-ar putea să fie o chirie diferită, dar raţională. Aici nu există nicio logică. Poţi găsi în centru toate tipurile de chirii“, a declarat Tim Norman, directorul executiv al Europa Emerging Europe, într-un interviu în exclusivitate pentru Capital.

El compară România cu Anglia în ceea ce priveşte mentalitatea orientată spre proprietate, lucru greu de schimbat. „Cred că ponderea proprietarilor va rămâne mereu la 80-90% în România“, conchide şeful Europa Emerging Europe.

Europa Capital, care administrează fondul de investiţii Europa Emerging Europe, are în construcţie, în parteneriat cu RPF Development, două ansambluri rezidenţiale în Bucureşti şi, în parteneriat cu Graells & Llonch, un parc industrial la Turda. În următorii doi ani acestea trebuie terminate şi vândute.

Citiţi mai multe despre strategia locală a grupului Rockefeller