Cea mai profitabilă companie din România este OMV Petrom SA, care a realizat anul trecut un profit de peste 3,8 miliarde de lei, conform cifrelor furnizate revistei Capital de către Registrul Comerțului.

Pe locul al doilea se află o companie de stat. Este vorba despre Hidroelectrica, o companie ce a realizat un profit net de aproape 2 miliarde de lei în 2018.

Ultimul loc pe podiumul companiilor profitabile din România este deținut de o bancă și anume de BRD, parte a grupului financiar francez Societe Generale. BRD a obținut un profit în România de 1,5 miliarde de lei, conform datelor de la RECOM.

Pe locul al patrulea se află compania Romgaz, principalul producător de gaze din România. Romgaz a realizat un profit de 1,3 miliarde de lei.

Locul al cincilea este ocupat de Banca Transilvania, devenită cea mai mare bancă din România în funcție de active. BT a realizat un profit net de 1,2 miliarde de lei.

Așa cum spuneam, vedeta clasamentului este retailer-ul Dedeman, care a obținut un profit de un miliard de lei și intră pe locul al șaselea în clasament.

BCR se află pe locul al șaptelea în topul companiilor din România, cu un profit net de  970 de milioane de lei.

Fondul Proprietatea ocupă cea de a opta poziție, cu un profit realizat în 2018 de 935 de milioane de lei.

Pe locul al nouălea se află Raiffeisen Bank, care a obținut un profit de 881 de milioane de lei.

În final, locul zece este ocupat de Kaufland România, care a reușit să realizeze un profit net de peste 788 de milioane de lei.