Mama lui Răzvan a aflat mult mai târziu despre colaborarea cu DIICOT

Răzvan Florin Cîrstea a primit bani ca să cumpere droguri și a fost încurajat să se drogheze ca sa le câștige încrederea traficanților. Însă, traficanții au aflat că Răzvan este informator. L-au bătut iar în final i-au dat o țigară otrăvită. Băiatul a murit după două fumuri. De atunci din 2018, mama lui Răzvan își caută dreptatea.

„Eu am aflat mult mai târziu că fiul meu colabora cu DIICOT. Mi-a mărturisit diferite situații, că este bătut sistematic pe străzi, era deposedat de bani și i s-a pus și cuțitul la gât.

După ce am aflat am fost la DIICOT și am aflat că s-a încheiat un contract între copilul meu și DIICOT de la vârsta de 18 ani. Dar el a fost folosit dinainte, de la vârsta de 15 ani”, a mărturisit mama lui Răzvan, Elena Cîrstea.

El a fost racolat cu toate că se știa că avea ADHD, că este sub tratament și era și bipolar. El se afla sub tratament la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” din București.

Potrivit mamei lui Răzvan, cel care l-a îndrumat și a fost mereu alături de Răzvan era Sergiu Vieru. După atâția ani de colaborare Elena Cîrstea spera că acesta va face lumină în cazul său.

„Răzvan nu știa ce face. Vârsta nu l-a ajutat și nici bolile de care suferea”, a declarat mama lui Răzvan.

Ce spune avocatul Aurel Moldovan despre caz?

Avocatul Aurel Moldovan i-a recomandat mamei lui Răzvan să facă plângere penală împotriva celor care s-au ocupat de caz și au favorizat gruparea infracțională.

El a punctat că nu înțelege de ce medicul legist nu a explicat în raportul medico-legal care au fost cauzele decesului. În opinia avocatului, de aici lucrurile încep să ia „o altă direcție”, fiind vorba despre o favorizare a făptuitorilor.

„Vorbim despre un omor calificat, cu intenție directă. Vorbim despre un dosar de amploare care ar trebui să-și producă efecte de îndată. În primul rând față de cei care s-au ocupat de protecția fiului dumneavoastră și nu au făcut-o. Ei trebuiau să fie lângă el și să ia primele măsuri față de cei care l-au omorât.

Lucrurile se întâmplă la diverse intervale de timp. Există loviri, alte violențe, lipsire de libertate. De asemenea, l-au drogat împotriva voinței sale și într-un final l-au omorât cu o țigară care avea o substanță otrăvită”, a declarat Aurel Moldovan.

Puteți afla întreaga poveste despre Răzvan Florin Cîrstea și colaborarea sa cu DIICOT urmărind emisiunea AICI.