Conform unor surse, este vorba de medicul chirurg Carmen Haiducu, născută pe 13 ianuarie 1987. Ea şi-a făcut rezidenţiatul la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi a lucrat în echipa profesorului Mircea Beuran, la secţia de chirurgie a unităţii sanitare din Bucureşti.

După ce a susținut și promovat examenul de medic specialist, dr. Carmen Haiducu i-a cerut sprijinul medicului său supervizor, prof Beuran, pentru a fi susținută în ocuparea unui post în secția de chirurgie a acestuia.

Denunţătoarea susţine că a predat procurorilor înregistrări care ar proba luarea de mită pentru obţinerea unui post de asistent universitar la Facultatea de Medicină a Universităţii Carol Davila din Capitală.

”Este o anchetă în curs și procurorii DNA au toate informațiile necesare”, a spus Carmen Haiducu. Mai mult de atât, Carmen Haiducu a răspuns „absolut” atunci când a fost întrebată dacă are înregistrări cu medicul Beuran.

Aceste informaţii sunt susţinute şi de anchetatorii DNA, care arată că deţin interceptări potrivit cărora Beuran s-ar „preta” la comiterea unor noi fapte de corupţei, aceasta fiind un motiv esenţial pentru care Direcţia a cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a medicului.

„Se va observa că inculpatul este o persoană deosebit de influentă în domeniul medical și universitar și, drept urmare, își poate exercita această influență asupra diferitelor persoane care au cunoștință despre săvârșirea faptelor sau care sunt implicate în săvârșirea acestora.

Măsura arestării preventive se impune și în vederea prevenirii săvârșirii unei alte infracțiuni de către inculpat, date fiind funcțiile pe care le deține, persoana inculpatului fiind pretabilă, astfel cum rezultă și din interceptări, la săvârșirea unor noi fapte de corupție”, se arată în referatul tranmis de anchetatorii DNA Tribunalului Bucureşti.

Totodată DNA mai aratcă că fapta de „vânzare-cumpărare” a unui post este deosebit de gravă.

„Se va observa și gravitatea faptei săvârşite, constând în „vânzarea” unui post de asistent universitar de către însuși cel care conduce Departamentului 10 Chirurgie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” și care ar fi trebuit să aibă, mai mult decât oricine, criterii care privesc exclusiv performanța, iar nu „vânzarea-cumpărarea”, contra unor sume de bani, a posturilor în mediul universitar (și, lato sensu, în domeniul medical)”, se mai arată în documentul citat.

Anchetatorii mai notează că fapta lui Beuran este „de natură a compromite prestigiul, autoritatea, credibilitatea sistemului medical și universitar, precum și corectitudinea, cinstea funcționarilor care-și desfășoară activitatea în cadrul acestora, îndeplinind funcțiile încredințate”.

„În acest sens, trebuie socotite realitățile sociale, ordinea publică trebuind a fi înțeleasă și ca reacție a cetățenilor în raport de comiterea faptelor de natură penală, sentimentul de insecuritate creat în rândul opiniei publice că justiția, cei care concurează la înfăptuirea ei, nu acționează îndeajuns împotriva infracționalității, sancționând prompt și eficient mai ales faptele de corupție, recrudescente în societatea românească, din categoria cărora face parte și cea imputată inculpatului”, mai arată procurorii DNA.