Potrivit datelor prezentate de Mihai Gâdea la “Sinteza Zilei”, persoana care l-a denunţat pe profesorul Mircea Beuran ar fi o doamnă care, în urmă cu doi ani, i-ar fi dat acestuia o sumă de 10.000 de euro pentru a obţine un post de asistent universitar.

Această doamnă l-ar fi înregistrat pe profesorul Beuran post-factum, într-o discuţie în care s-a făcut referire la ceea ce s-ar fi întâmplat în urmă cu doi ani de zile, a precizat Gâdea. Înregistrarea se află acum în posesia procurorilor de la DNA.

“Nu știm ce conține această înregistrare, nu știm dacă este elocventă, nu am niciun fel de informații suplimentare, însă informația, pe surse, ne vorbește despre faptul că ar exista o astfel de înregistrare”, a spus jurnalistul.

Femeia care l-a denunţat în urmă cu circa o lună ar fi tot medic-chirurg, aflată în subordinea medicului Beuran la Spitalul Floreasca. Banii ar fi fost daţi într-o singură tranşă, cash, iar femeia respectivă ar fi făcut chiar un credit pentru asta. Ar exista şi un intermediar între cei doi, un profesor de la Universitatea Carol-Davila. Femeia spune că denunţul a fost depus abia acum, deşi banii au fost plătiţi în 2018, pentru că a tot sperat că postul va fi scos la concurs, potrivit Antena 3.

Mircea Beuran a fost reţinut, joi, de către DNA

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, după mai bine de 8 ore de audieri la sediul Direcţiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Mircea Beuran va fi dus vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.