Este îngrijorare maximă pe plan global: Crește alarmant numărul copiilor afectați de Covid-19, așa cum arată rapoartele din mai multe țări.

În Israel, fenomenul a luat proportții care face autoritățile să lanseze avertismente publice și să își exprime în mod deschis îngrijorarea.

Este îngrijorare maximă pe plan global! Simptome foarte grave la copii

Autorităţile din Israel sunt îngrijorate de creşterea numărului de copii cu vârste sub doi ani care sunt confirmaţi cu COVID-19 şi pun această evoluţie pe seama răspândirii variantei britanice a coronavirusului.

Mulţi dintre aceşti copii ajung în spital şi chiar au nevoie de ventilatoare pentru a respira, după cum relatează Radio România Actualități.

Astfel, oficiali din domeniul sănătăţii aueee avertizat membrii Comisiei Ministeriale pentru Coronavirus despre creşterea numărului de cazuri la copii.

Şi premierul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat îngrijorarea. Datele Ministerului Sănătăţii arată că în noiembrie anul trecut erau infectaţi 400 de copii cu vârsta sub doi ani.

Spitalele au deschis secţii pediatrice pentru COVID-19

Acum sunt în jur de şase mii, cu varste până la şapte ani. Rapoartele din alte ţări indică acelaşi fenomen.

Numărul mare de cazuri este pus pe seama variantei britanice a coronavirusului, precizează sursa citată.

Majoritatea spitalelor au deschis secţii pediatrice pentru COVID-19. Copiii mici infectaţi cu noul coronavirus prezintă febră mare, persistentă şi dificultăţi de respiraţie, alţii au buze umflate şi reacţii cutanate.

Aceşti copii necesită spitalizare şi adesea sunt plasaţi pe ventilatore, cu medicaţie pentru probleme cardiace şi ale sistemului sanguin.

Optimismul OMS

Avertismentul venit din Israel vine tocmai în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat optimismul cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus.

Astfel, la nivel global, pentru a patra săptămână la rând, numărul de noi cazuri de coronavirus a scăzut.

Infecțiile și decesele provocate de COVID-19 în întreaga lume sunt în continuă scădere de câteva săptămâni, pentru prima oară de la debutul pandemiei, arată cele mai recente date ale OMS.