Fiecare companie va detine 50% din capitalul social al Gazexport Romania. Livrarile de gaze vor incepe in luna septembrie a acestui an.
In 2001, in Romania s-au consumat peste 17 miliarde metri cubi de gaze naturale, din care circa trei miliarde metri cubi au provenit din import.

Parc de distractii la Buzias. Compania olandeza MEGA Parcs intentioneaza sa construiasca un parc de distractii langa Timisoara, in statiunea Buzias. Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea totala a investitiei va fi de 9,7 milioane dolari, din care 6,7 milioane urmeaza sa fie asigurate din credite bancare pe termen lung. Restul de trei milioane dolari ar urma sa fie obtinuti printr-o oferta publica de
vanzare de actiuni. Lucrarile de constructii ale parcului Worlds of Magic ar putea incepe in vara acestui an si vor dura circa sase luni. Intre atractiile parcului se vor numara mai multe tipuri de carusele, montagne-russe, trenulete si o casa a fantomelor. MEGA Parcs opereaza parcuri de
distractii similare in state din Europa, Asia si America,
precum: Franta, Olanda, Polonia, China, Egipt, Brazilia si Canada.

Conditii noi la privatizare. APAPS nu va mai impune, prin dosarele societatilor care vor fi scoase la privatizare, ca obiective obligatorii valoarea investitiilor si pastrareea locurilor de munca. De asemenea, ponderea pretului oferit va creste pana la 50% in punctajul pe baza caruia va fi stabilit castigatorul licitatiei. Aceste modificari au aparut in urma semnarii scrisorii suplimentare de intentie convenita de Guvern si FMI.

Comert fara taxe intre Romania si Iugoslavia. Autoritatile romane si cele iugoslave au inceput negocierile pentru incheierea unui acord de comert liber. Cristian Colteanu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, a afirmat ca exista semnale din partea unor corporatii internationale care ar fi dispuse sa foloseasca Romania ca baza de dezvoltare in zona Balcanilor. Colteanu a adaugat ca existenta acordului de liber schimb ar favoriza decizia unor firme de a-si majora investitiile in Romania sau de a investi in Romania.

A crescut productia. La sfarsitul lunii februarie, productia industriala a inegistrat o crestere, fata de ianuarie, cu 3,8% in volum absolut si cu 10,8% in conditii comparabile din punctul de vedere al numarului de zile lucratoare. Cea mai accentuata dinamica s-a inregistrat in industria prelucratoare (6,7%), in timp ce productia de energie electrica si termica, gaze si apa a scazut cu 7,6%. Indicele volumului cifrei de afaceri din industrie a scazut in ianuarie cu 10,2% fata de decembrie 2001 si cu 4% fata de ianuarie anul trecut. Pe ansamblul primelor doua luni, productia industriala a crescut cu 4,9 fata de perioada similara a anului trecut.

Contorizare prin hotarare de guvern. Executivul va adopta o hotarare privind introducerea contorizarii, la nivel de bransament, pentru toti abonatii seviciilor de apa curenta si de incalzire urbana, a declarat premierul Adrian Nastase. Seful Executivului a anuntat ca se lucreaza la proiectul unui act normativ privind esalonarea, in sume lunare egale, a facturii de plata pentru energia termica.

Trei hoteluri pe saptamana. Ministerul Turismului va scoate la vanzare cel putin cate trei societati comerciale in fiecare saptamana, astfel incat privatizarea in acest domeniu sa se incheie in urmatoarele trei luni. In cursul lunii aprilie vor fi oferite pachetele de actiuni detinute de minister la hotelurile Unirea din Mamaia, Capitol, Lido si AthenA