Știrea despre divorțul lui Bill Gates și Melinda French, după un mariaj de 27 de ani, a șocat internetul. Cei doi și-au anunțat public decizia de a se separa. Explicând că „nu credem că putem crește împreună ca și cuplu în următoarea fază a vieții noastre”.

Detalii neştiute despre Bill Gates

Dar vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill & Melinda Gates. Acum ies la lumină și detalii mai puțin cunoscute ale căsătoriei lor. Cum ar fi că, în baza unei înțelegeri, fondatorul Microsoft putea să-și vadă, un week-end pe an, fosta iubită, Ann Winblad.

O femeie de afaceri cu care Bill Gates avea o relație înainte de a o cunoaște pe Melinda French. „Chiar și acum, Gates are un acord cu soția sa, prin care el și Winblad pot menține o tradiție, aceea de a se întîlni”, scria jurnalistul american Walter Isaacson în 1997.

Bill Gates, alături de fosta iubită

Potrivit acestuia, Gates obișnuia să petreacă weekend-uri lungi cu Winblad la cabana ei de pe plajă, în Carolina de Nord. „Acolo călăreau pe dune, zburau cu deltaplanul și se plimbau pe plajă”, a adăugat el.

De asemenea, Bill și Ann „obișnuiau să joace golf în timp ce discutau despre biotehnologie”. Nu este clar dacă cei doi și-au continuat „tradiția anuală” și după 1997.

Potrivit profilului de pe LinkedIn, Winblad a ocupat mai multe posturi în Silicon Valley, inclusiv ca director al unor companii precum Central Point Software, Hyperion, Net Perceptions, Intrinsa, Liquid Audio. Fosta iubită a lui Bill Gates este co-fondatoare a companiei Hummer Winblad Venture Partners.

Gates și Winblad erau uniți de interesul reciproc față de știință și chiar și după destrămarea relației lor, au rămas aproape.