Pandemia de coronavirus face ravagii pe întreaga planetă, iar aceasta este departe de a fi înfrântă. Cei mai mari specialiști ai planetei vin cu cele mai proaste vești. Primul val nu a fost încă depășit și urmează luni critice pentru întreaga omenire.

Alertă mondială

Epidemiologul șef al Statelor Unite ale Americii, Anthony Fauci, dă cea mai proastă veste. Acesta spune că următoarele luni vor fi extrem de grele.

„Trebuie să ne ţinem bine. Urmează o toamnă şi o iarnă grele. Dar nu vorbesc despre un al doilea val, pentru că încă suntem în mijlocul primului.

Nu subestimaţi potenţialul pandemiei. Şi nu încercaţi să vedeţi partea bună a lucrurilor”, a declarat Anthony Fauci în cadrul unei conferinţe video cu medicii de la Şcoala Medicală Harvard.

Deşi numărul infectărilor este în scădere în SUA, americanii se apropie de 200.000 de decese din cauza COVID-19, iar acesta este doar începutul.

După ce preşedintele american, Donald Trump a anunţat că a minimizat intenţionat efectele pandemiei, pentru a nu genera panică, epidemiologul a reacţionat.

„Trebuie să înţelegem că încă din prima zi, nu aveam cum să ştim totul. Şi trebuie să fii suficient de flexibil pentru a-ţi schimba sfatul, pentru a-ţi adapta ghidurile, politicile, în funcţie de informaţiile cu care lucrezi”, a mai spus acesta, conform Corriere della Sera.

România, infectări pe bandă rulantă

La nivelul întregii planete, avem aproape un milion de persoane care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului. Nici România nu stă prea bine din acest punct de vedere.

Sute de persoane au decedat deja din cauza COVID-19, iar, aproape în fiecare zi, peste o mie de persoane sunt descoperite infectate cu noul coronavirus. Odată cu începerea școlilor, autoritățile din România se așteaptă ca numărul cazurilor de noi infectări să crească într-un ritm accelerat.