Autorităţile de la Beijing susţin că, la ora actuală, în China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire. Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi ”scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control, relatează Reuters, citată de News.ro.

”Detectarea acestui număr mic de cazuri ar putea fi scânteia care devine un incendiu mai mare, dar pentru moment este doar o scânteie”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în condiţiile în care cinci britanici au contractat virusul într-o staţiune alpină din Franţa, iar luni Marea Britanie a confirmat noi cazuri având legătură cu un britanic care a participat la o coferinţă în Singapore.

Bilanţul deceselor ajungând la 1.016, conform datelor existente marţi dimineaţă. Alte două decese s-au înregistrat în afara Chinei, în Hong Kong şi în Filipine. La nivel global, numărul îmbolnăvirilor era marţi dimineaţă de 43.090 de persoane.

Nava de croazieră Diamond Princess, cu 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, este în continuare în carantină în portul japonez Yokohama, fiind depistate alte 65 de cazuri, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 135, printre care se află şi 24 de turişti americani.

Virusul este un demon, declară liderul comunist de la Beijing

Preşedintele Chinei Xi Jinping a purtat o mască de protecţie, în timp ce a vizitat un spital din Beijing în care sunt trataţi pacienţi infectaţi cu coronavirus şi a discutat cu câţiva locuitori din centrul oraşului. El a numit coronavirusul ”un demon” şi a calificat situaţia din epicentrul îmbolnăvirilor, Wuhan, ca fiind încă foarte gravă şi a cerut măsuri mai ferme pentru a preveni răspândirea virusului.