Potrivit lui Donald Trump, epidemia cu coronavirus va dispărea probabil în luna aprilie,  din cauza căldurii, salutând totodată din nou reacţia liderilor chinezi, relatează AFP.

„Până-n aprilie, sau în cursul lunii aprilie, căldura, în general, omoară acest gen de viruşi”, a afirmat Trump la Casa Albă. „Ar fi un lucru bun”, a adăugat preşedintele american.

Pe de altă parte, Donald Trump a elogiat atitudinea Beijingului în faţa epidemiei soldate cu peste 900 de morţi. „Cred că au făcut treabă bună”, a declarat el. „Am avut o discuţie lungă cu preşedintele Xi (Jinping). Este foarte încrezător”, a asigurat liderul de la Casa Albă.

Crește numărul cazurilor de îmbolnăvire

Comisia pentru sănătate publică din China a anunţat că, în ţară, numărul cazurilor de îmbolnăvire este de 40.171, în timp ce în afara Chinei bilanţul este de 539 de persoane. O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va ajunge la Beijing pentru a sprijini autorităţile chineze în lupta cu epidemia.

O proporţie de 41% dintre primii 138 de pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus într-un spital din Wuhan, China, ar fi fost infectaţi chiar în spitalul respectiv, arată un studiu publicat vineri în revista medicală JAMA, potrivit unui articol publicat de medicul Tom Frieden pe site-ul CNN preluat de News.ro.