Uzina din Solihull a producătorului britanic Jaguar – Land Rover (JLR), deținut de indienii de la Tata Motors, a fost „vizitată” săptămâna trecută de o grupare extrem de ingenioasă de hoți. Conform publicației The Coventry Telegraph, câteva persoane aflate într-un cap-tractor au intrat pe poarta uzinei prezentând documente false și au pătruns în aria securizată unde erau încărcate motoare în remorci pentru ca apoi să fie expediate către alte fabrici ale grupului. Cu un curaj incredibil, hoții au cuplat o remorcă plină cu propulsoare la vehiculul lor și au părăsit uzina prin aceeași poartă pe care au intrat.

Dacă până aici toată acțiunea pare ruptă dintr-un film polițist, urmarea are toate datele unui SF. La câteva ore după sustragerea primei remorci plină cu motoare, hoții au repetat la indigo întreaga operațiune sustrăgând o a doua remorcă, de asemenea, plină cu propulsoare.

Deși oficialii JLR nu au făcut publică valoarea jafului, estimările arată circa 3 milioane de lire sterline, adică nu mai puțin de 3,5 milioane de euro. Ar mai fi de menționat că acest jaf nu este primul de acest fel petrecut în uzina Solihull. Conform Birmingham Mail un eveniment similar a avut loc în urmă cu trei ani, însă atunci a fost sustrasă o singură remorcă. Se pare că oficlaiii JLR au preferat, pe atunci, să țină informația „la secret”, paguba fiind recuperată.

Prin comparație cu acest adevărat scenariu de film, jaful petrecut la uzina Delphi din Iași în decembrie 2016 pare o joacă de copii. În noaptea de 20 spre 21 decembrie anul trecut un grup de 11 români dintre care nouă erau angajaţi ai companiei au furat 448 de injectoare diesel în valoare de peste 20.000 de euro.

Citește și: Unul dintre cei mai mari producători de componente auto din România, jefuit de angajați