Emil Boc, după ce buletinul electronic s-a lansat în Cluj-Napoca: Nu se introduce nimic în corpul uman

Noul buletin electronic cu suport de stocare a fost lansată la Cluj-Napoca iar Emil Boc a explicat că nu se introduce absolut nimic corpul uman.

„Nu este vorba de cip, ci e vorba de amprentă. Nu se introduce nimic în corpul uman. Doar pe bază de amprentă poți să ai toate datele tale, inclusiv cardul de sănătate și alte date de la nivel local, pentru a putea plăti impozite, cu acest instrument. Cetățenii pot opta pentru cartea tradițională de identitate. Cartea de identitate electronică se va emite din 2031”, a declarat Emil Boc.

Explicația oferită de Lucian Bode

Amintim că platforma de solicitare a unei cărți electronice de identitate a fost deschisă luni, 2 august, de la ora 13:00.

„Noul document va înlocui cartea de identitate aflată în circulație din 1997, în mod treptat, până în august 2031, conform termenelor stabilite prin regulamentul european.

Cartea electronică de identitate este recunoscută în afara granițelor țării. Acest document facilitează accesul cetățeanului la servicii publice, prin preluarea funcționalității cardului de sănătate și implementarea unor servicii electronice de tip e-guvernare. Totodată, cetățenii trebuie să știe că poate fi cerut pentru copii încă de la naștere, cu o valabilitate variabilă, în funcție de vârsta titularului.

Un ultim aspect, este că această carte electronică are elemente suplimentare de securitate și îi conferă titularului siguranță și previne furtul de identitate.

Cartea electronică va reduce birocrați și va felxibiliza relația dintre autorități și cetățeni, concomitent cu oferirea de garanții suplimentare de securitate. Programarea pentru a emite acest card se face în sistemul MAI, nu pe platforma Primăriei Cluj-Napoca”, a declarat anterior ministrul de Interne, Lucian Bode.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu