Elena Udrea face dezvăluiri șocante legate de condamnare. Fostul ministru leagă condamnarea sa de adversitatea care a existat între ea și Laura Codruța Kovesi.

Udrea spune că a fost condamnată pentru o infracțiune care nu exista în Codul Penal la vremea producerii faptelor de care este acuzată.

Elena Udrea face dezvăluiri șocante: ”Nu ai cum să treci peste niște aspecte juridice”

Elena Udrea a declarat, într-un interviu televizat, că “a aflat într-un mod absolut șocant că s-a dat o condamnare de 8 ani, mai mult decât în Gala Bute, unde se vorbea de sume mai mari.”

“Eram optimistă, indiferent cât de mare e presiunea, indiferent de foştii adversari, Kovesi, capii SRI de pe vremuri, nu ai cum să treci peste niște aspecte juridice, de drept penal, care făceau imposibilă condamnarea mea.

E mai mult decât în Gala Bute unde se vorbea de sume mai mari, cu toate astea la Gala Bute au fost 6 ani și aici la presupuse fapte cu finanțarea unor panouri în campania din 2009 am primit 8 ani cu executare.

Întrebarea mea, dincolo de altceva, este legată de faptul ca în Codul Penal vechi nu exista infracțiunea.

Eu sunt instigator la luare de mită, chiar judecătoarea spune că în 2009 nu există în Codul Penal vechi luarea de mită pentru altul, a fost introdusă în 2014 şi totuşi mă condamnă.

Lucrurile astea sunt de neînţeles pentru un judecător cu experienţă”, a spus Elena Udrea, la Antena 3.

A primit mai multe pedepse care au fost contopite

“Care au fost consecinţele negative asupra societăţii astfel încât să pedepseşti un om după 12 ani, o mamă de copil de doi ani să o pedepseşti cu 8 ani de puşcărie, adică nu mai avem echilibru în justiţia din România, nu mai există dreptate?”, s-a întrebat Elena Udrea.

Întrebată cui i-ar folosi să îi facă o nedreptate, fostul demnitar a precizat că “unul din motivele condamnării este de a da dreptate doamnei Kovesi, domnului Bulancea”.

Udrea susține că toate acuzaţiile care i-au fost aduse sunt în același context.

”Doamna judecător a ținut să mă condamne pentru fiecare acuzaţie pe care au adus-o procurorii”, a mai spus Elena Udrea.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea a două infracţiuni: instigare la luare de mită, respectiv spălare de bani.

Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

“Infracțiunea pentru care am fost condamnată nu exista în Codul Penal la data faptei”, acuză Udrea.