Elena Udrea este înmărmurită! DNA cere o nouă măsură împotriva sa. Ce riscă fostul demnitar

Elena Udrea este înmărmurită! Acțiunile DNA împotriva sa continuă, cu o nouă cerere pe care procurorii au adresat-o judecătorilor.

Fostul ministru are în continuare mari probleme în a rămâne în libertate și cu toate drepturile neîngrădite.

Elena Udrea este înmărmurită! Cerere de urgență a DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, luarea măsurii controlului judiciar faţă de fostul ministru Elena Udrea, după ce a fost condamnată în primă instanţă la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Solicitarea urmează să fie discutată vineri de judecători.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor.

Elena Udrea este înmărmurită! DNA cere o nouă măsură împotriva sa. Ce riscă fostul demnitar

Trebuie precizat că Elena Udrea a avut un derapaj fără precedent la adresa judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. ”O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei”, a spus Udrea, la un post de televiziune.

Acuzele la adresa Ioanei Băsescu

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Ea a primit 3 ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de 3 şi 5 ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic, trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Alte condamnări: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări) – 6 ani pentru luare de mită; Victor Tarhonm (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani cu suspendare pentru luare de mită; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Elena Udrea este înmărmurită! DNA cere o nouă măsură împotriva sa. Ce riscă fostul demnitar