Marius Duncă, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a pornit un atac dur la adresa vicepremierului PNL, Raluca Turcan. Acesta spune că Turcan e a treia roată la căruță în viața unui om influent, ceea ce este mai mult decât aberant. În prezent, Raluca Turcan este căsătorită cu Valeriu Turcan, fost jurnalist și fost purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

„Vorbesc despre amante! Păi doamna vicepremier (Raluca Turcan) e prima care ar trebui să se retragă, dacă vorbim de amante!”, a declarat el, insinuând că Turcan este amanta cuiva, deși ea este căsătorită și are un copil cu Valeriu Turcan, fără să aibă nicio dovadă în acest sens. De altfel Raluca Turcan s-a dovedit tot timpul a fi o profesionistă desăvârșită, iar aceste acuzații mizerabile au fost aruncate doar pentru a-i păta imaginea.

Social-democrații au trecut printr-o perioadă grea

Pe de altă parte, șeful PSD Brașov, a spus duminică la evenimentul de nominalizare a candidatului PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov că ultima perioadă a fost una grea pentru social-democrați.

Am avut o perioadă, după alegerile parlamentare, bună, dar cu multe frământări şi multe lupte. Lucrurile acestea ne-au întărit, pentru că noi am dus o luptă şi cu conducerea partidului. Cred că nu a fost săptămână să nu avem o dispută. Totul a funcţionat bine şase luni, după care lucrurile s-au schimbat. (…) Anul trecut am avut două rânduri de alegeri, am primit un mesaj din partea cetăţenilor, din partea românilor. Am avut de învăţat şi vom mai avea de învăţat, dar toate aceste lupte ne-au întărit, ne-au maturizat, ne-au făcut să fim ceea ce suntem acum” a mai spus Dunca în discursul ţinut duminică după amiază, la evenimentul de nominalizare a candidatului PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov.

Alegeri în două tururi înseamnă trădări

În plus, Duncă a pornit un atac și la adresa liberalilor menționând că ar fi mincinoși și incompetenți. Fostul ministru face referire la anul 2008 când se făceau alegeri în două tururi, exact cum vrea și actualul Guvern să procedeze. Acesta spune că alegerile în două tururi ar avea un impact negativ.

„Toate minciunile, toată incompetenţa, ei vor să o acopere cu nişte teme false la nivel naţional. Alegerea primarilor în două tururi, haideţi să vă zic ce înseamnă alegerea primarilor în două tururi: în 2008 s-a ales în două tururi. Să ştiţi, doar 12 la sută din toţi primarii din România care s-au ales pe locul unu în primul tur nu au ajuns în turul doi. Dar ce înseamnă lucrul acesta? Negocieri pe dedesubt, trădări, pentru că şi ei au ajuns acum la guvernare cu 20 la sută în Parlament prin trădări, pentru că ei asta ştiu, să trădeze, să-şi trădeze propriul popor, să-l calce în picioare. (…) Aţi văzut la nivel de secretari de stat, de directori, ce oameni promovează!”, a mai spus Dunca.