Surpriză totală pentru alegerile prezidențiale din 2024! PNL va ajunge în turul doi, dar candidatul partidului nu va fi niciunul dintre cei doi care se luptă acum pentru șefia partidului.

Marea surpriză se va numi Emil Boc, crede sociologul Barbu Mateescu, de la Cluj.

Surpriză totală pentru alegerile prezidențiale din 2024! Dragnea participă, dar nu intră în turul II

Liviu Dragnea își va înființa propriul partid, va candida la prezidențiale, dar nu va reuși să acceadă în turul II, crede Mateescu.

Iar contra-candidatul lui Emil Boc în ultimul act al alegerilor va veni din zona USR-PLUS, mai spune sociologul,

Așadar, Mateescu crede că în 2024 Emil Boc va fi candidatul PNL care va ajunge în turul II al alegerilor prezidenţiale alături de un prezidenţiabil USR PLUS.

Trebuie precizat că următoarele alegeri prezidenţiale din România vor avea loc în 2024 şi vor marca o premieră: vor fi fi primele alegeri ce vor avea loc în acelaşi an cu cele parlamentare şi locale după 2008 şi cu cele europarlamentare după 2014.

Astfel, va fi prima dată când toate cele 4 alegeri se desfăşoară în acelaşi an.

După ce Klaus Iohannis îşi va termină şi cel de-al doilea mandat, PNL ar urma să-l desemneze candidat pe Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, estimează sociologul Barbu Mateescu.

”PÂINE – Partidul pentru Apărarea Independenței Naționale în Europa”

El mai scrie pe Facebook că partidul lui Dragnea se va numi PÂINE – Partidul pentru Apărarea Independenței Naționale în Europa.

”Las și eu asta aici:
2024, turul unu:
Boc (Cluj ăăă PNL) 24%
{editat} (USRPLUS) 18%
George Simion (AUR) 16.5%
Liviu Dragnea (Partidul pentru Apărarea Independenței Naționale în Europa = PAINE) 14%
Cu voia dumneavoastră pe locul cinci Marcel Ciolacu (PSD) 13.5%
Ponta 6%
Alții 8%
Noi să fim sănătoși.”, a scris sociologul pe internet.

Trebuie precizat că sociologul Barbu Mateescu a absolvit cursurile University of Pennsylvania (studii de lungă durată) specializându-se în sociologia politică.

În ultimul deceniu el a lucrat în mai multe proiecte având de a face cu consultanța politică, electorală și dezvoltarea urbană.

Sursă foto: Dreamstime.