Este tensiune maximă în Coaliție. Totul a pornit de la atacurile îndreptate împotriva lui Vlad Voiculescu. Acesta este ministru al Sănătății. Primarul Clujului, Emil Boc, din postura de președinte al Asociației Municipiilor din România, l-a criticat pe dur pe acesta. Boc a acuzat că Vlad Voiculescu nu înțelege principii europene. În opinia sa, ministrul nu poate să dea ordine autorităților locale cum să organizeze campania de vaccinare, fără să asigure fonduri necesare în acest scop.

Explicația atacurilor a venit de la deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. Acesta a explicat că atacurile din Coaliție la Vlad Voiculescu au altă explicație. Totul a pornit după ce ministrul Sănătății l-a schimbat pe șeful Spitalului Județean Cluj, un apropiat al primarului Boc.

”E război! De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu? 4 zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real. După 7 ani de abuzuri groase, 3 rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj. Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Tensiuni maxime în Coaliție

Voiculescu l-a schimbat din funcție pe Șușca în 6 ianuarie. El a revocat un ordin semnat de fostul ministru Nelu Tătaru în decembrie anul trecut. Prin acest ordin, cel care a condus Spitalul Județean Cluj în ultimii 7 ani era numit interimar încă 6 luni.

“Deputatul Moisin l-a interpelat cu tupeu pe Vlad Voiculescu în legătură cu schimbarea lui Șușca deși Șușca a fost schimbat în iulie timp de 3 ore de către fostul ministru penelist Tătaru, apoi, șeful lui Moisin, l-a sunat pe Tătaru și l-a pus cu pixul înapoi pe Șușca, în aceeași zi, cu tupeu…

Pretextul atacului a fost găsit

Boc, deși este jurist, minte gros cum că autoritățile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare”, a scris acesta.

“Poate să mai taie domnul Boc din banii dedicați unor firme de casă și face ușor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din primăria Cluj neamurile și lipitorii de afișe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizații de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare.
Dacă mă enervez, dar nu îmi permit, îmi amintesc cum i-a făcut cadou Boc lui Lucan în centrul Clujului, un teren de 1000 de metri pătrați, pe bani de înghețată, pentru afacerea Lukmed”, a comentat el.

Afacere cercetată de procurorii leneși de la DIICOT de vreo trei ani”, a spus acesta.

El a susținut că va arăta cu documente, de ce îl atacă Rareș Bogdan pe Vlad Voiculescu și contractele de publicitate ale firmei Trendcommunication. Acesta ar fi controlată de Rareș Bogdan cu Spitalul Județean Cluj-Napoca condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Șușca.

“E război. Un război cu structuri de tip mafiot.

Motivul pentru care am intrat în politică”, a punctat deputatul USR-PLUS.